Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 4 motive pentru care este important să alegi un serviciu de hosting web de calitate

4 motive pentru care este important să alegi un serviciu de hosting web de calitate

Oricât de atractiv și exemplar ar fi un site din toate punctele de vedere, dacă acesta funcționează intermitent, este un indiciu al unei găzduiri web deficitare. Din nefericire, până în ziua de azi, mulți oameni ignoră faptul că orice resursă de internet are nevoie de o “rețea de origine” fiabilă.

Dacă vrei să înțelegi de ce este atât de importantă găzduirea web pentru vitalitatea sănătoasă a site-ului tău, aruncă o privire la aceste 4 motive pentru care este important să alegi un serviciu de hosting web de calitate.

Performanța mai bună a site-ului

Timpul de încărcare este viteza cu care site-ul se încarcă în browser-ul unui vizitator. Este important pentru că Google îl folosește ca factor de clasificare și pentru că vizitatorii renunță la site-urile care se încarcă lent. Se estimează că o întârziere de o secundă în timpul de încărcare poate reduce vânzările cu 7%.

Poți măsura viteza site-ului tău introducând URL-ul în instrumentul Google PageSpeed Insights. Aceasta îți va oferi rezultate privind performanța site-ului atât pe desktop, cât și pe dispozitivele mobile. Este important ca site-ul să se încarce rapid pe ambele tipuri de dispozitive, mai ales acum, când 66% din navigarea națională se face pe smartphone-uri și tablete. Cu siguranță, un hosting de calitate asigură o performanță mai bună a site-ului.

Securitate sporită pentru site-ul tău

Securitatea este importantă pentru orice site, dar mai ales pentru cele care gestionează informații sensibile. Ar putea fi vorba de e-mailuri confidențiale, conturi bancare sau alte informații importante despre clienți. Este important să protejezi aceste informații și site-ul de viruși, hackeri și alte riscuri. Cu o găzduire web cu certificat SSL, vei avea un site securizat.

Downtime redus

Fie că vorbim de downtime planificat sau neplanificat, cu un hosting de încredere acest timp va fi redus la minimum. În cazul în care timpul de nefuncționare este o problemă repetitivă pentru site, impactul său poate fi de lungă durată. De exemplu, este sigur că va avea un impact asupra credibilității site-ului. În cazul în care site-ul nu este fiabil, potențialii clienți ar putea începe să privească afacerea în același mod. Prin urmare, este mai puțin probabil ca aceștia să aibă încredere să facă o comandă.

Astfel, alegerea unei gazde web bune este deosebit de importantă în ceea ce privește timpul de încărcare a paginilor web, dar și a downtime-ului.

Asistență tehnică de specialitate

O companie de găzduire bună oferă întotdeauna clienților săi asistență tehnică, care poate fi utilizată în orice moment. Dacă “gazda” ta nu oferă astfel de servicii de asistență, atât site-ul tău, cât și utilizatorii pot avea de suferit. Un element important al unui hosting de încredere este suportul tehnic prompt și accesibil. Specialiștii unei companii ar trebui să rezolve rapid problemele și să ofere asistență constantă pentru clienți.

Astfel, dacă site-ul nu face față creșterii traficului, ar putea fi momentul să îl muți pe un server dedicat. Acesta este, în esență, un server care găzduiește site-ul tău și care poate nu numai să îmbunătățească performanța site-ului, ci și să scadă timpul de încărcare a paginilor și să te ajute să optimizezi securitatea.

Alegerea planului potrivit și înțelegerea momentului în care este timpul să faci o schimbare sau să treci la un alt tip de găzduire este vitală pentru ca site-ul și afacerea ta să funcționeze perfect.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri