Acestea sunt ierburi obișnuite care se găsesc în orice bucătărie și dau un impuls metabolismului, controlează apetitul dar și nivelul de zahăr din sânge. Prin urmare, condimentele pot ajuta la pierderea în grerutate fără prea mare efort.
1. Ceai de scorțișoară
Este cunoscut faptul că scorțișoara are efecte pozitive asupra menținerii nivelului de zahăr din sânge și îmbunătățește sensibilitatea la insulină.
Ceaiul de scorțișoară se prepară prin simpla adăugare a unui băț de scorțișoară ori a unei jumătăți de linguriță cu praf de scorțișoară în apă fiartă.
2. Ceai de ghimbir
Ghimbirul are un efect de încălzire asupra organismului, ajutându-l astfel să ardă mai multe calorii. De asemenea, ajută la digestie și reduce inflamația. Pentru prepararea ceaiului, se adaugă bucăți de ginger proaspăt în apă fiartă.
3. Ceai de turmeric
Trumericul conține curcumă, o substanță cu proprietăți antiinflamatoare și antiozidante. Acesta poate ajuta la pierderea kilogramelor în plus prin reducerea inflamației și îmbunătățirea sănătății generale.
Se poate adăuga turmeric, piper negru și alte condimente împreună cu lapte în apa fierbinte.
4. Ceai de piper negru
Ceaiul de piper negru conține antioxidanți esențiali și alți compuși care accelerează metabolismul și reduc apetitul.
Ceaiul se prepară prin adăugarea câtorva boabe de piper în apa fierbine, împreună cu lămâie și miere.
5. Ceai din semințe de fenicul
Semințele de fenicul ajută la controlul apetitului și reduc senzația de foame. De asemenea, ajută la digestie.
Se adaugă o linguriță de semințe de fenicul în apă fiartă.
6. Ceai de semințe de chimen
Acest ceai este eficient pentru slăbit. onsumul regulat ajută la arderea caloriilor, accelerează metabolismul și stabilizează digestia. Toate aceste efecte ajută la pierderea în greutate, scrie timesofindia.indiatimes.com.