Există însă câteva metode simple care te ajută să eviți acest disconfort.
1. Păstrează ceapa în frigider
Răcirea cepei înainte de a o tăia poate reduce eliberarea substanțelor chimice iritante, întrucât acestea sunt mai puțin volatile la temperaturi scăzute.
2. Taie ceapa sub apă
Dacă o tai sub un jet de apă sau chiar într-un vas cu apă, substanțele chimice vor ajunge mai greu să ajungă în aer și nu te vor irita la fel de mult.
3. Folosește un cuțit ascuțit
Un cuțit ascuțit va tăia celulele cepei mai fără să le zdrobească și astfel vor elibera mai puține substanțe chimice iritante.
4. Taie rădăcina la sfârșit
Rădăcina cepei conține cea mai mare concentrație de substanțe chimice iritante. Dacă o tai la final, vei evita contactul direct cu aceste substanțe.
5. Folosește o mască de protecție pentru ochi
O soluție eficientă este să folosești o mască sau ochelari de protecție, care împiedică substanțele chimice să-ți irite ochii.
6. Folosește o lumânare sau un ventilator
Focul sau un ventilator ajută la dispersarea substanțelor chimice iritante în aer, reducând riscul de a le inhala, potrivit spynews.ro.