Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Sfaturi de frumusețe. 6 soluții pentru reducerea ridurilor de pe gât

Sfaturi de frumusețe. 6 soluții pentru reducerea ridurilor de pe gât

de Redacția Jurnalul    |   

Există mai multe metode de încetinire a procesului de îmbătrânire în zona gâtului iar unele sunt chiar ieftine, potrivit experților în frumusețe.

O greșeală frecventă este că nu folosești cremă cu SPF în această zonă. Apariția ridurilor de pe gât depinde de mai mulți factori, precum fumatul și nuanța pielii.

„Dacă pielea este deteriorată, atunci colagenul și elastina nu funcționează în mod optim. Și, astfel, pielea nu poate rezista la încrețire și nu poate reveni la forma inițială așa cum ar trebui. Oamenii cu pielea mai deschisă tind să fie mai sensibili la îmbătrânirea pielii din zona gâtului. Totodată, pot să dezvolte riduri la o vârstă mai fragedă decât cei care au pielea mai închisă“, a declarat dr. Joshua Zeichner pentru In Style.

Păstrează zona gâtului hidratată, dormi suficient, adoptă o alimentație sănătoasă și aplică zilnic protecție solară.

Iată câteva metode care încetinesc procesul de îmbătrânire în zona gâtului:

1. Cremă cu SPF în zona gâtului

Pielea de pe gât este foarte delicată și susceptibilă la efectele expunerii la UV. Din acest motiv e important să splici protecție solară în fiecare zi. Gâtul este adesea expus la soare.

Atunci când nu mergi la plajă, folose;te o cremă hidratantă zilnică cu SPF. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul produce mai puțin colagen și elastină, proteine a căror degradare este accelerată de soare.  

2. Retinol

Retinolul e o metodă de prevenire și tratare a ridurilor și liniilor fine. Este un derivat al vitaminei A.

Serurile și cremele hidratante care conțin retinol pot stimula producția de colagen. Introduce treptat utilizarea unui retinol deoarece poate provoca efecte secundare, precum roșeață, uscăciune și mâncărime.

3. Hidratare

Alege produse cu acid hialuronic. Acesta atrage umezeala care ajută la hidratare și reducerea liniilor fine și ridurilor. 

4. Botox

Botoxul reduce aspectul liniilor fine de pe gât și chiar al ridurilor. Acesta poate fi injectat în gât pentru a ajuta la relaxarea mușchiului platisma și poate duce la îmbunătățirea aspectului zonelor verticale ale gâtului, liniilor și ridurilor de pe gât.

5. Tech neck

Încearcă să nu te mai uiți în jos atunci când folosești telefonul. Numită „tech neck”, această afecțiune este cauzată de întinderea gâtului în timp ce te uiți în jos, la smartphone, tabletă sau un alt dispozitiv.

6. Liftingul cu acid hialuronic

Acidul hialuronic atrage și reține moleculele de apă în piele, fapt ce netezește pielea și reduce liniile orizontale pe care oamenii le numesc uneori gâtul tech. Aceste linii sunt cel mai vizibile atunci când capetele noastre sunt înclinate înainte în timp ce ne uităm la telefoane, notează catine.ro.

 

Subiecte în articol: riduri gat frumusete
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri