Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 60% dintre românii mileniali folosesc aplicații financiare

60% dintre românii mileniali folosesc aplicații financiare

Circa 60% dintre românii mileniali apelează la aplicații financiare pentru a-și gestiona banii, arată un studiu Reveal Marketing Research.

"Pandemia de COVID-19 şi contextul socio-economic actual, marcat de creşterea preţurilor şi a inflaţiei, i-au făcut pe români să fie mai responsabili financiar. Consumatorii caută diverse modalităţi de a-şi reduce cheltuielile invizibile, de a găsi oferte avantajoase atât pentru cumpărăturile zilnice, cât şi pentru achiziţii mai scumpe (bunuri de folosinţă îndelungată sau călătorii) sau pentru a gestiona mai bine într-un singur loc tot ceea ce ţine de cheltuielile recurente sau ocazionale", potrivit cercetării.

Totodată, circa 32% dintrte respondenți sunt interesați de conturi de economii și carduri de credit prin internet. 62% dintre participanții la studiu folosesc des aplicaţii de gestionare a banilor, iar 35% din populaţie consideră că acestea sunt utile pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară, 43% dintre utilizatorii fintech faţă de 28% dintre non-utilizatori.

De asemenea, 58% dintre români folosesc soluţii fintech pentru că sunt mai ieftine şi 57% pentru că sunt mai rapide decât serviciile tradiţionale, iar 37% le apreciază pentru fiabilitate şi securitate.

"Dacă aruncăm o privire mai atentă asupra rezultatelor, observăm că notorietatea soluţiilor fintech şi adopţia acestora sunt mai mari în rândul bărbaţilor, al segmentului de vârstă 25 - 44 de ani, şi printre cei cu studii superioare, decât în cazul restului eşantionului. Când vine vorba de comportamentul de utilizare, Milenialii, sub 35 de ani, apelează la portofelele digitale oferite de aplicaţiile financiare într-un grad semnificativ mai mare (56%)", precizează cercetarea.

33,5% dintre femei vor să folosească aplicaţii financiare pentru a economisi şi 37,2% dintre Mileniali.

Circa 30% din populație vrea să-și mențină stilul actual de viață și 27%  sunt dispuși să folosească un card de credit prin intermediul unei platforme digitale iar 20% să apeleze la credite de nevoi personale. 22,8% dintre persoanele între 45-55 de ani vor credite pentru nevoi personale. 

Însă 28% dintre tinerii între 18-24 de ani vor să investească în criptomonede și 17% la bursă. 
"Interesul pentru aceste categorii creşte odată cu vârsta, atingând vârful la categoria 45-55 de ani. Este o tendinţă normală care nu a fost schimbată dramatic de pandemie sau inflaţie", precizează autorii studiului.

Persoanele de peste 55 de ani au interes scăzut pentru pensia privată deoarece consideră că este prea târziu pentru a începe să eonomisească dar 27% vor carduri de credit. 

Studiul s-a desfăşurat online între 24-28 iunie 2022 pe 1.256 de respondenți de peste 18 ani.

 

Subiecte în articol: milenial
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri