Biotina, numită și vitamina B7 sau H, este solubilă în apă și importantă pentru piele, păr și unghii. Ajută la sintetizarea acizilor grași esențiali pentru celulele epidermei. Aceasta metabolizează grăsimile, carbohidrații și proteinele și contribuie la producția de cheratină, o proteină care formează structura părului și a unghiilor.
Iată 7 alimente bogate în biotină, potrivit Health Shots.
Nucifere
Nucile, alunele, migdalele și semințele de in sunt potrivite o gustare rapidă și sățioasă șioferă și nutrienți vitali pentru piele și păr.
Ouă
Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine, fier, fosfor și vitamina B. Gălbenușul conține o concentrație mare de biotină. Acestea trebuie fierte complet pentru a îmbunătăți absorbția biotinei.
Somon
Somonul și alți pești grași sunt surse bogate de acizi grași omega-3, iar consumul lor contribuie la reducerea inflamației din organism. Somonul gătit oferă 5 micrograme de biotină la o porție de 85 grame, ceea ce îl face o sursă excelentă de vitamina B.
Ciuperci
Ciupercile includ minerale, precum seleniu și magneziu, și antioxidanți. 5,6 micrograme de biotină sunt prezente în fiecare ceașcă de ciuperci proaspete.
Avocado
Avocado este un fructe verde și cremos, care poate fi adăugat în salate și garnituri..
Legume
Legumele bogate în proteine, fibre și minerale includ mazărea, fasolea și lintea. Arahidele și soia sunt două dintre cele mai mari surse de biotină.
Cartofi dulci
Cartofii dulci au un conținut ridicat de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți cunoscuți sub numele de carotenoizi.
Necesarul zilnic de biotină al organismului uman este de 30- 100 mg/zi, potrivit catine.ro.