Jurnalul.ro Continut platit 7 obiceiuri de dimineață care îți pot influența întreaga zi

7 obiceiuri de dimineață care îți pot influența întreaga zi

Diminețile ne setează tonul pentru întreaga zi. Modul în care îți începi dimineața poate influența nu doar starea de spirit, ci și productivitatea și energia.

Chiar dacă ești obișnuit să fii pe pilot automat dimineața, ia în considerare că fiecare acțiune pe care o faci contribuie la creionarea unei zile mai bune. Iată câteva rutine simple și eficiente pe care le poți integra în programul tău matinal, pentru zile cu soare în suflet.

  1. Trezește-te devreme

Începe-ți ziua înainte ca lumea să se pună în mișcare. Trezitul devreme îți oferă timp să te bucuri de liniște și să-ți începi ziua fără grabă. Acele minute suplimentare îți permit să te pregătești mental pentru ziua care urmează. Poți citi o carte motivațională, poți lucra pentru visul tău sau poți face o scurtă meditație. 

  1. Adoptă o rutină de îngrijire optimă

Fă-ți timp pentru tine! O zi începută cu prospețime și încredere este o zi bună. Spală-te pe față cu apă călduță, aplică un ser hidratant, crema favorită și nu uita nici de produsele pentru protecție solară. 

În ceea ce privește zâmbetul, acordă atenție îngrijirii dinților tăi, imediat cum te trezești. Alege periutele de dinti Curaprox, deoarece sunt blânde cu smalțul dentar, dar asigură o curățare eficientă. Optează și pentru o pastă de dinți cu fluor și tot ce mai ai de făcut acum este să îți expui zâmbetul strălucitor. 

  1. Hidratează-te

După ce te-ai trezit, corpul tău are nevoie de hidratare. În timpul somnului, poți transpira, iar un pahar cu apă, dimineața, ajută la revitalizarea corpului. Dacă adaugi și puțină lămâie, obții un plus de vitamine și o revigorare instantă. 

Evită să începi dimineața cu o cafea, oricât de tentant ar suna. Cafeaua are efect diuretic, ceea ce înseamnă că favorizează pierderea fluidelor din organism, conducând la deshidratare.

  1. Pune-ți corpul în mișcare

Chiar dacă nu ai timp pentru un antrenament complet, câteva exerciții de stretching sau mișcări ușoare te pot ajuta să îți dezmorțești corpul. Iar dacă vrei ca lucrurile să fie și mai distractive, pune melodia ta preferată și dansează cât poți de bine. 

Mișcarea te ajută să-ți menții mușchii, oasele și articulațiile sănătoase. În plus, îți oferă și o doză de energie. Astfel, vei începe ziua plin de vitalitate.

  1. Savurează un mic dejun hrănitor

Un mic dejun echilibrat, bogat în proteine și fibre, îți va oferi energia necesară pentru a face față provocărilor zilei. Evită alimentele bogate în zaharuri, precum cerealele procesate sau alte dulciuri. Acestea îți pot oferi pe moment o senzație de energie, dar, pe parcursul zilei, te vei simți mai obosit. 

Optează pentru alimente bogate în nutrienți, precum: 

  • ouăle;

  • peștele (un sandwich cu somon și unt este de-a dreptul delicios);

  • legumele sau fructele crude;

  • nucile;

  • lactatele (iaurt, lapte).

Nu sări peste micul dejun, oricât de grăbit ai fi. Dacă nu reușești să-l savurezi acasă, ia cu tine câteva alimente pline de nutrienți și bucură-te de gustul acestora, la serviciu. 

  1. Exprimă-ți recunoștința

Studiile arată că o atitudine pozitivă poate face minuni pentru productivitatea și sănătatea mintală. Încearcă să-ți începi ziua cu gânduri bune și cu recunoștință. Amintește-ți pentru ce ești recunoscător și înconjoară-te de gânduri constructive. Fă o listă cu cel puțin 5 lucruri pentru care simți recunoștință. Un astfel de exercițiu sigur îți va face ziua mai frumoasă.

  1. Setează-ți obiective

Poate nu ești cel mai mare fan al listelor, dar o mică organizare mintală sau pe hârtie a obiectivelor principale pentru ziua respectivă poate face minuni. Alege 3 sau mai multe lucruri importante pe care să le faci și acordă-le atenție. Astfel, te asiguri că nu te lași distras de alte activități și că îți îndeplinești obiectivele. 

Fiecare dimineață este o nouă șansă de a începe cu dreptul și de a transforma o zi banală într-o adevărată aventură. Cu o rutină bine pusă la punct, diminețile pot deveni superputerea ta pentru o zi împlinită. Bonus: dacă începi și cu un zâmbet, succesul e garantat! 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri