Jurnalul.ro Timp liber Fashion 8 lucruri interesante despre pielea naturală pe care nu le știai!

8 lucruri interesante despre pielea naturală pe care nu le știai!

Cu toții știm câte o informație interesantă când vine vorba de piele. De exemplu, geaca de piele naturală miroase foarte bine și poate fi foarte sexy și flatantă. Ca să nu mai vorbim de faptul că geaca piele poate fi, totodată, confortabilă, scumpă, durabilă și multifuncțională. Dar s-ar putea să fii surprins să afli o serie de informații despre piele care nu sunt atât de evidente. Pentru început, știai că...?

1.     Piele albă este mai rară decât crezi

Pielea albă este unul dintre cele mai rare și mai scumpe materiale. Este incredibil de rar să vopsești o piele în alb, deoarece nu toate tipurile de piele suportă o astfel de nuanță. Iar o haina piele dama alba este cu adevărat o bijuterie. Pentru că da, pielea albă nu este naturală, ci vopsită pentru a-i conferi un aspect neted și elegant.

Jachetele din piele maro, camel sau negre sunt extrem de ușor de vopsit și nu necesită o piele de o anumită calitate. Doar pieile de calitate superioară acceptă pigmentul alb peste ele, fără a-și compromite textura și calitatea.

Pielea de calitate inferioară devine zgrunțuroasă, ușor zbârcită și compromisă atunci când este vopsită cu alb. Așadar, dacă vezi o jachetă de piele albă de calitate excelentă, află că este rară și valoroasă, deoarece necesită piele de calitate superioară!

 

2.     Pielea își schimbă textura în funcție de condițiile de mediu

Pielea are pori și devine zbârcită sau netedă în funcție de temperatura la care este ținută. Atunci când este cald sau umed, pielea preia conținutul de umiditate din mediul înconjurător și devine moale și suplă. În vreme rece sau uscată, devine și ea uscată. De aceea, dacă ai geci de piele, este esențial să fie întreținute și depozitate corect într-o husă.

 

3.     Pielea este o resursă naturală și sustenabilă

Sustenabilitatea este un subiect important în prezent și mulți au ales să asocieze anumite produse, cum ar fi haina piele dama, ca fiind legate de protecția animalelor și de alte practici nesustenabile. Cu toate acestea, sunt câteva lucruri de remarcat aici. În primul rând, pielea este un produs secundar și nu reprezintă singurul motiv pentru care se cresc animale, valoarea pielii reprezentând doar 3% din valoarea animalului. În al doilea rând, odată cu creșterea consumului de carne, se face din ce în ce mai mult exces și risipă a cărnii. În al treilea rând, utilizarea materialelor sintetice pentru a înlocui pielea nu este întotdeauna cea mai bună alegere pentru mediu sau pentru uz uman, din cauza toxicității sau a nivelului scăzut de biodegradabilitate a materialelor.

 

4.     Poți cumpăra o geaca de piele personalizată

Mulți oameni se chinuie să găsească geci de piele care să li se potrivească perfect atunci când merg la magazinele locale sau fac cumpărături online.  Bineînțeles, acest lucru nu se aplică strict jachetelor din piele; se aplică tuturor hainelor. Vestea bună este că poți comanda o geaca de piele barbati sau dama personalizată, făcută la comandă de Carolina Design, magazinul cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul blănăriei și pielăriei. Dacă mărimile disponibile pe site nu te mulțumesc, poți comanda o haină de piele conform dimensiunilor tale, iar Carolina Design va folosi aceste măsuri pentru a se asigura că jacheta ți se potrivește perfect. 

 

5.     În trecut, pielea era folosită în mai multe scopuri

Din câte știm, pielea este folosită la confecționarea a multor haine de piele de lux, a cizmelor din piele, a genților, a portofelelor, a curelelor sau chiar a ochelarilor de soare. Dar asta e tot? Absolut deloc! În trecut, pielea era folosită ca tapet în multe case, pentru aspect decorativ.

Acest lucru se întâmpla în secolul al XVII-lea, când oamenii își ornau pereții cu piele și îi făceau să arate mai estetic. În plus, pielea a fost folosită în războaie pentru fabricarea armelor sau în antichitate la confecționarea corturilor pentru camping. Pielea a fost folosită și pentru a acoperi pur și simplu un obiect de mobilier pentru a-l proteja și a-l face să arate bine.

 

6.    Se produc piese vestimentare și piele de somon

Da, ai citit bine. Pielea de somon este folosită de multe branduri de fashion. Cu toate acestea, nu este foarte cunoscută și este folosită în principal în Islanda și Norvegia.

Pe lângă faptul că se consumă carnea și uleiul de somon, piele acestuia este și ea valorificată, producându-se piese vestimentare cu adevărat atrăgătoare. Iar acestea sunt excepțional de durabile.

 

7.    Ceștile din piele erau populare în Anglia

În secolul al XVI-lea, englezii știau o mulțime de lucruri amuzante despre piele. De exemplu, obișnuiau să își aducă propriile căni din piele lucrate manual pentru a savura o bere la un bar local.

 

8.    Unele tipuri de piele sunt rezistente la apă

În mod normal, ar trebui să ții articolele din piele departe de apă, deoarece aceasta poate deteriora materialul favorizând apariția mucegaiului. Bineînțeles, multe articole din piele sunt tratate, astfel încât să prezinte rezistență la umiditate.

Cu toate acestea, există anumite tipuri de piele care sunt rezistente la apă în mod natural, cum ar fi pielea de căprioară. Nu se știe cu exactitate de ce pielea de căprioară este rezistentă la apă, deși unii experți au emis teoria că acest lucru se datorează mediului dens și bogat în umiditate în care trăiesc căprioarele. Iar acestea au evoluat de-a lungul anilor pentru a dezvolta o piele rezistentă la apă, această caracteristică fiind transpusă în accesoriile și piesele vestimentare din piele de căprioară.

 

 

Pielea este un material excepțional, motiv pentru care este folosit pentru fabricarea multor articole vestimentare. Durabilă, cu o textură fină și plăcută la atingere, o geacă de piele naturală este o bijuterie în garderoba oricărei persoane. Descoperă gama Carolina Design de geci piele , haine de blana și alege modelul tău favorit! Pe site vei găsi atât modele pentru femei, cât și modele pentru bărbați, toate articolele fiind de înaltă calitate.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri