Jurnalul.ro Ştiri Externe Două avioane de luptă Rafale, cele mai moderne din dotarea forţelor aeriene franceze, s-au ciocnit. Piloții au murit

Două avioane de luptă Rafale, cele mai moderne din dotarea forţelor aeriene franceze, s-au ciocnit. Piloții au murit

de Redacția Jurnalul    |   

Cei doi piloţi care au dispărut în urma unei coliziuni între două avioane de luptă Rafale miercuri în estul Franţei au murit, a anunţat miercuri seara preşedintele Emmanuel Macron pe reţeaua de socializare X, relatează AFP.

"Aflăm cu tristeţe despre moartea căpitanului Sébastien Mabire şi a locotenentului Matthis Laurens în cursul unui accident aerian în timpul unei misiuni de antrenament cu Rafale", a scris preşedintele Republicii. Cei doi piloţi au fost căutaţi intens de la coliziunea, care a avut loc în sectorul Colombey-les-Belles (Lorena), în timp ce un al treilea, la comanda celeilalte aeronave, a reuşit să se catapulteze în siguranţă.

Avioanele Rafale, fabricate de compania Dassault, sunt cele mai moderne din dotarea forţelor aeriene franceze şi pot executa misiuni de apărare aeriană, recunoaştere sau bombardament, iar în versiunea pentru marina militară pot decola de pe portavioane; totodată, asigură descurajarea nucleară franceză.

Sursa: AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri