După două zile de ploi torențiale în Capitală, singurele probleme pe care le-au întâmpinat bucureștenii au fost cele cauzate de numărul mare de mașini aflate în trafic, situație des întâlnită în condiții meteo extreme.
Vestea bună este că, spre deosebire de anii trecuți, când multe dintre străzi se inundau cu ușurință, nu au mai fost semnalate de situații de urgență în care zone întregi ale orașului să fie blocate din cauza acumulărilor masive de apă.
Trebuie menționat că în toată această perioadă Bucureștiul s-a aflat sub atenționare de ploi puternice, mult peste media multianuală, iar sistemul de canalizare a făcut față unui volum de apă tranzitat de aproximativ 5,7 milioane metri cubi, echivalentul a aproximativ jumătate din volumul de apă aflat în Lacului Morii.
În zilele în care Capitala s-a aflat sub atenționare meteorologică, au existat 146 de intervenții, dar toate au fost soluționate în timp util, astfel încât bucureștenii nu au avut parte de neplăceri cauzate de sistemul de canalizare. Un rol important îl are, cu siguranță, și faptul că bucureștenii au folosit în mod corespunzător canalizare și au evitat să mai arunce gunoiul menajer în alte locuri decât cele specifice.
Ultimul și cel mai important motiv pentru care Bucureștiul este, acum, o capitală în care ploile nu mai cauzează probleme ține și de lucrările de întreținere și modernizare derulate în ultimii ani.