Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Agricultura nu-i o „nucă tare” pentru proprietarii români de livezi de nuci. Află ce trebuie să faci ca să ieși în profit (sfaturi pentru agricultori)

Agricultura nu-i o „nucă tare” pentru proprietarii români de livezi de nuci. Află ce trebuie să faci ca să ieși în profit (sfaturi pentru agricultori)

România ar putea redeveni, în patru-cinci ani, cel mai mare producător de nuci pe plan mondial, iar acest statut ar putea sprijini şi dezvoltarea agriculturii locale, consideră preşedintele unei asociaţii de fermieri care se ocupă de producţia în acest domeniu.
Joszef Toth promovează, prin intermediul asociaţiei ”Nucifere regia”, din care fac parte 50 de fermieri, folosirea pentru plantaţii şi producţie a nucii româneşti, despre care spune că este foarte bună şi rezistentă, fiind adaptată pentru condiţiile din zona ţării noastre.

”Noi am creat acest circuit pentru că vrem să creştem împreună. Toată tehnologia pe care o aplicăm noi, care este foarte bună, pentru că vedem din dezvoltarea livezilor pe care le avem deja, o folosim şi pentru partenerii noştri. Noi estimăm că, undeva în patru-cinci ani de zile, vom redeveni efectiv lideri pe segmentul nucului pe plan mondial. Ar fi nevoie de 15-12 de mii de hectare”, a spus Toth.
Considerat unul dintre copacii emblematici ai României, nucul oferă fructe bogate în proteine, grăsimi sănătoase, fibre, steroli din plante, antioxidanţi, multe vitamine şi minerale. Mai mult, tot ceea ce poate oferi acest copac poate fi valorificat, de la fructul său extrem de nutritiv, până la coaja lemnoasă sau la cea verde care protejează miezul. Florile şi frunzele sunt şi ele folositoare, iar lemnul de nuc, folosit în industria mobilierului, este o esenţă foarte scumpă.
Asociaţia ”Nucifere regia” promovează două tipuri de programe - .............

Citește continuarea AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri