Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Alăptatul la sân – cele mai frecvente 5 întrebări Orice mamă trebuie să știe răspunsurile!

Alăptatul la sân – cele mai frecvente 5 întrebări Orice mamă trebuie să știe răspunsurile!

Alăptatul la sân este un sentiment unic pentru o mămică și reprezintă prima conexiune pe care și-o formează mama cu bebelușul. Alăptatul la sân nu este doar o formă de hrănire a celui mic, ci este un moment intim și extrem de emoționant pentru mămici.

Totodată, este un moment învăluit în mister, mai ales pentru femeile care se află la prima sarcină și își pun foarte multe întrebări în legătură cu alăptarea la sân. Iată care sunt cele mai frecvente 5 întrebări despre alăptarea la sân:

·         Când voi putea alăpta pentru prima dată?

Dacă starea îți permite, bebelușul poate fi pus la sân imediat după naștere. Acest lucru nu doar va stimula lactația, ci îl va ajuta și pe cel mic să se obișnuiască cu noul mediu și să se simtă în siguranță. Primul contact al bebelușului cu noua sa viață ar trebui să fie cu mama, la pieptul acesteia. Imediat după naștere, lactația este favorizată de scăderea hormonilor placentari și de stimularea mamelonului de către bebelușul care încearcă să se hrănească. În primele 2-3 zile, sânii tăi vor produce colostru, un lichid care îi va asigura bebelușului toți nutrienții de care are nevoie și în același timp anticorpii necesari pentru lupta împotriva virusurilor sau a bacteriilor care l-ar putea afecta. Ulterior, colostrul va fi înlocuit de laptele matern.

·         Alăptatul la sân, este un proces dureros?

.........................

Citește mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri