Jurnalul.ro Ştiri Locale ALBA - Bebeluș cu grave leziuni la o mână din cauza unei branule greșit puse

ALBA - Bebeluș cu grave leziuni la o mână din cauza unei branule greșit puse

Un copil de 9 luni a suferit grave leziuni la o mână, în urma unui tratament primit la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia.

Potrivit unor surse medicale, copilul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, în urmă cu două săptămâni, cu febră mare, 40 de grade şi stare convulsivă. I s-a administrat o perfuzie prin branulă, iar ulterior a fost internat la Secţia Pediatrie. Din primele date, este posibil ca branula să nu fi fost aplicată corect, iar soluţia ar fi fost administrată pe lângă venă.

Micuţul a suferit leziunea la mână după ce i-a fost pusă branula. Dacă aceasta a fost de vină, sau dacă personalul medical a fost vinovat, vom afla după finalizarea anchetei care a fost demarată la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia.

Ulterior, băiețelul de doar 9 luni, a fost operat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj Napoca și este în afara oricărui pericol. Cel mai probabil, spun doctorii, copilul va avea nevoie de o nouă intervenție pentru a-i acoperi rana cu o grefă de piele pentru a se reface complet.

Sursa: RRA

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri