Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD a semnat Pacea de la Caracal. Campanie cu Ponta în prima linie

PSD a semnat Pacea de la Caracal. Campanie cu Ponta în prima linie

de Marius Gîrlașiu    |   

În lipsa altor soluţii, PSD l-a readus în prim-plan pe Victor Ponta şi l-a scos în faţă ca vector de imagine în campania electorală pentru alegerile locale care începe azi. Acelaşi scenariu se va petrece şi la toamnă, în campania pentru alegerile parlamentare. Social-democraţii şi-au dat însă cu stângul în dreptul în tentativa de a-l înscăuna pe fostul premier la Camera Deputaţilor, în locul lui Valeriu Zgonea.

„Am o datorie față de PSD, care de 15 ani m-a sprijinit întodeauna pentru toate funcțiile. Vin și din datorie, dar și din convingere în campania electorală. Voi face același lucru în campania de la parlamentare”, şi-a anunţat Ponta revenirea în avangarda PSD. Fostul premier susţine că nu va ocupa totuşi nicio funcţie de conducere în partid, până nu-şi va rezolva definitiv problemele cu justiţia. În schimb, va candida din nou pentru un post de deputat într-un colegiu din Gorj, la fel ca în 2012. Tandemul Dragnea – Ponta speră să răzbune astfel eşecul istoric din 2014, atunci când candidatul PSD a pierdut dramatic în turul al doilea al prezidenţialelor după scandalul votului din diaspora. Social-democraţii şi-au stabilit strategia electorală şi au declanşat deja ofensiva la adresa adversarilor politici. “În 2016, PSD este o variantă de conducere locală şi naţională mult mai bună decât varianta Iohannis – PNL – Guvernul tehnocrat”, a sunat atacul lui Ponta. Chiar dacă s-a vehiculat că a părăsit Guvernul la presiunile lui Liviu Dragnea, Ponta susţine acum că motivul demisiei a fost cu totul altul. „Am plecat dintr-un motiv pe care l-am mai explicat, legat de o atitudine inacceptabilă a celui care este președintele țării vizavi de moartea unor oameni, în noiembrie”, a explicat fostul lider al PSD.

Şi-au făcut-o cu mâna lor!

PSD-iştii şi-au săpat singuri groapa în tentativa de a-l numi pe Ponta în locul lui Valeriu Zgonea ca şef al Camerei Deputaţilor. Fără să vrea, liderii PSD au căzut acum în propria capcană. Din dorinţa de a-i blinda postul lui Zgonea, social-democraţii au fost cei care au modificat Regulamentul Camerei în 2014 astfel încât propunerea de revocare să poată fi făcută numai de către liderul grupului parlamentar din care provine preşedintele. Zgonea susţine că odată cu excluderea din PSD a devenit deputat independent, iar cererea grupului PSD ar fi ilegală. Ca să mascheze ridicolul situaţiei, pesediştii au lăsat-o mai moale cu revocarea, susţinând că, cel puţin deocamdată, prioritatea o reprezintă campania electorală, iar procedura se va relua săptămâna viitoare.

 

“Au două rânduri de alegeri, problema lui Dragnea este cât va reuşi el să tracteze - care e la nici jumătatea încrederii, intenţiei de vot pentru PSD la încredere pentru el - şi cât va reuşi să tracteze Victor Ponta. Acum îşi dau seama că au nevoie de Ponta şi l-ar pune şi prim-ministru şi preşedinte de Cameră” Traian Băsescu, preşedinte PMP

 

Liderul PSD Liviu Dragnea are la activ o condamnare definitivă la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul. Fostul premier Victor Ponta este trimis în judecată pentru spălare de bani, fals în înscrisuri şi evaziune fiscală

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri