Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri SUA 2024: Primele buletine de vot prin corespondenţă încep să fie trimise, în Carolina de Nord

Alegeri SUA 2024: Primele buletine de vot prin corespondenţă încep să fie trimise, în Carolina de Nord

de Redacția Jurnalul    |   

După luni de campanie, alegerile prezidenţiale americane intră în miezul subiectului: Carolina de Nord, unul din statele cele mai disputate ale duelului între Donald Trump şi Kamala Harris, lansează vineri operaţiunile de vot prin corespondenţă, transmite AFP.

Carolina de Nord va începe după-amiază trimiterea a peste 10.000 de buletine de vot celor care nu doresc să se deplaseze în persoană pentru a vota la 5 noiembrie.

Etapa este cu atât mai importantă, cu cât acest stat din sud-est face parte din cele şapte sau opt care ar putea determina câştigătorul alegerilor prezidenţiale.

În 2020, Donald Trump, preşedintele în funcţie, a învins la limită în faţa lui Joe Biden în Carolina de Nord. Acum însă, actuala vicepreşedintă Kamala Harris contează pe afro-americani şi tineri, două electorate impulsionate de candidatura sa, pentru a-l învinge pe republican.

Cei doi candidaţi la Casa Albă sunt în prezent umăr la umăr în sondaje.

Vineri, Trump va ţine de la ora locală 12.00 (16.00 GMT) o conferinţă de presă la New York, după care va pleca în Carolina de Nord, unde va vorbi în faţa unui puternic sindicat al poliţiştilor.

Sâmbătă, el se va adresa la un miting de campanie în Wisconsin, un alt stat puternic disputat.

Rivala sa, Kamala Harris, a mers joi în Pennsylvania, sediul ei de campanie, pentru a pregăti confruntarea organizată pe 10 septembrie de postul ABC la Philadelphia.

Harris, care nu a acordat decât un singur interviu de când s-a lansat în cursă, va avea o discuţie la un post de radio hispanofon la mijlocul zilei.

Pentru a-i convinge pe americani în următoarele 60 de zile, Harris se va baza pe un buget considerabil.

Echipa sa de campanie a anunţat că a strâns 361 milioane de dolari în august, adică 'de trei ori mai mult' decât tabăra adversă, după cum a dat asigurări.

Astfel, suma totală strânsă de la intrarea vicepreşedintei în campanie, după retragerea lui Joe Biden pe 21 iulie, se ridică la 615 milioane de dolari, din care 404 milioane sunt disponibili în acest moment, a anunţat echipa lui Harris într-un comunicat de presă.

Nu mai puţin de 370 de milioane de dolari vor fi cheltuiţi de campania Kamalei Harris pe publicitate electorală, difuzată la televiziune şi pe internet, între 2 septembrie şi alegerile din 5 noiembrie.

Echipa de campanie a lui Donald Trump, la rândul său, a anunţat miercuri că în august au fost strânşi 130 de milioane de dolari, şi că, în total, 295 de milioane de dolari sunt disponibili imediat.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri