Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri SUA 2024: Prezență record la vot în Georgia. Harris pierde sprijinul bărbaților de culoare

Alegeri SUA 2024: Prezență record la vot în Georgia. Harris pierde sprijinul bărbaților de culoare

de Redacția Jurnalul    |   

Alegătorii din Georgia s-au prezentat în număr record la vot. Acest stat a deschis votul anticipat pentru alegerile prezidențiale din 5 noiembrie între democrata Kamala Harris și republicanul Donald Trump, au declarat marți oficialii statului, citați de Reuters.

Cel puțin 252.000 de alegători au votat la secțiile de votare anticipată până la ora 16.00, ora locală, aproape dublu față de cei 136.000 care au participat la prima zi de vot anticipat în alegerile din 2020, a declarat Gabriel Sterling, al doilea oficial electoral din Georgia.

„Participare spectaculoasă”, a scris el pe social media.

La un eveniment de campanie din Atlanta, Trump și-a exprimat entuziasmul față de votul anticipat din Georgia.

„Voturile vin, și vin la un nivel bun pentru noi”, a spus el.

Votul anticipat, în persoană sau prin poștă, a devenit din ce în ce mai popular în rândul alegătorilor americani. Aproape 1 din 7 alegători au votat înainte de ziua alegerilor din 2020, potrivit Election Lab al Universității din Florida.

Cu toate acestea, mulți republicani s-au opus extinderii foarte mari a votului prin corespondență în acel an, spunând că este mai puțin sigur decât votul în persoană, iar Trump a invocat afirmații false privind fraudarea votului prin corespondență în încercarea sa nereușită de a-și anula înfrângerea în fața democratului Joe Biden.

Unii republicani continuă să insiste că alegătorii ar trebui să poată vota doar personal în ziua alegerilor, deși oficialii partidului îi încurajează pe susținători să voteze din timp.

La nivel național, 5,5 milioane de americani au votat deja în acest an, potrivit Election Lab. În schimb, 27 de milioane de persoane votaseră în acest moment în alegerile din 2020, deoarece alegătorii au încercat să evite secțiile de votare aglomerate în timpul pandemiei COVID-19. Ca și alte state, Georgia și-a înăsprit de atunci legislația privind votul prin corespondență, cerând alegătorilor care doresc să voteze prin corespondență să furnizeze o dovadă a identității și limitând numărul de locuri în care aceștia își pot depune buletinele de vot.

Georgia este unul dintre cele șapte state competitive care se așteaptă să joace un rol decisiv în stabilirea rezultatului alegerilor.

Marți, un judecător din Georgia a suspendat temporar o regulă care impune funcționarilor să verifice totalul voturilor prin numărarea manuală a buletinelor de vot la alegerile din 2024. Judecătorul Robert McBurney a declarat în hotărârea sa de marți că a fost oportun să se suspende modificarea deoarece aceasta a introdus o nouă incertitudine în proces cu doar câteva săptămâni înainte de ziua alegerilor.
 

Kamala Harris a punctat 4 aspecte importante într-un interviu la radio

Vicepreședintele Kamala Harris, candidat la alegerile prezidențiale, a abordat marți subiecte de la situația de la frontieră la imigrație într-un intervu la radio, într-un program popular printre ascultătorii de culoare, scrie Fox News.

Sondajele recente au arătat că Harris pierde sprijinul bărbaților de culoare, iar apariția ei în acest interviu a făcut parte dintr-o încercare de a inversa această tendință.

Din start, crainicul Charlamagne Tha God a remarcat faptul că oamenii o critică pe Harris pentru că pare „foarte scenarizată” în interviuri și mitinguri, ceea ce Harris a numit „disciplină”.

„Unii oameni spun că ai o incapacitate de a spune fără teamă cine ești și ce crezi”, a spus Charlamagne. „Ce le spui oamenilor care spun că rămâi la punctele de discuție?”

„Aș spune, 'Cu plăcere'”, a răspuns Harris. „Adică, ascultă, uite care e treaba. Îmi place să port conversații, de aceea sunt atât de fericită să fiu cu voi în această după-amiază. Și realitatea este că există anumite lucruri care trebuie repetate pentru a mă asigura că toată lumea știe ce susțin și problemele care cred că sunt în joc în aceste alegeri. Așadar, este nevoie de repetiție”.

„Știți, unii oameni spun că, până când cineva nu a auzit același lucru de cel puțin trei ori, nu rămâne cu tine”, a continuat Harris. „Așa că repetiția este importantă. Și din acest motiv, da, la mitingurile mele spun același lucru când merg la Detroit ca și în Philly, ca și oriunde mă aflu, pentru a mă asigura că oamenii aud și primesc ceea ce cred eu că sunt unele dintre cele mai importante probleme care sunt în joc în aceste alegeri”.

Apoi, Charlamagne a adus în discuție dosarul lui Harris în calitate de procuror districtual din San Francisco, calificând drept „dezinformare” informațiile potrivit cărora ar fi închis mii de bărbați de culoare pentru droguri.

„Una dintre cele mai mari dezinformări, una dintre cele mai mari acuzații împotriva dvs. este că ați vizat și închis mii de bărbați de culoare în San Francisco”, a spus Charlamagne. „Unii spun că ați făcut-o pentru a vă stimula cariera. Unii spun că ai făcut-o din pură ură pentru bărbații de culoare. Vă rugăm să ne spuneți faptele”.

„Pur și simplu nu este adevărat”, a spus Harris. „Iar apărătorii din oficiu care au fost prin preajmă în acele zile vă vor spune că am fost cel mai progresist procuror din California în ceea ce privește cazurile de marijuana și că nu aș fi trimis oameni la închisoare pentru simpla posesie de iarbă și că, în calitate de vicepreședinte, am fost un campion al reducerii marijuanei în program”.

Deși Harris a susținut de atunci dezincriminarea consumului de marijuana, în calitate de procuror districtual, ea a supravegheat aproape 2.000 de condamnări pentru acuzații legate de marijuana.

Pe măsură ce emisiunea a continuat, Harris a răspuns întrebărilor celor care au sunat, inclusiv unuia care a întrebat-o despre poziția sa cu privire la despăgubirile pentru sclavie.

„Candidez pentru a fi un președinte pentru toți americanii. Acestea fiind spuse, am o viziune clară asupra disparităților care există și asupra contextului în care acestea există, adică asupra istoriei, pentru a ajunge la punctul dumneavoastră. Așa că agenda mea, ei bine, în primul rând, în ceea ce privește reparațiile, trebuie să fie studiată. Nu există nicio îndoială cu privire la acest lucru. Și am fost foarte clar cu privire la această poziție în ceea ce privește planul meu imediat”, a răspuns Harris.

Charlemagne a presat-o, apoi, pe Harris în legătură cu dosarul ei privind granița, o problemă pe care a adus-o în discuție de mai multe ori.

„Administrația Biden nu trebuie să ia o parte din vină pentru graniță? O mare parte din vină, pentru că, vreau să spun, în primii trei ani, ați făcut o mulțime de lucruri greșite cu granița”, a spus Charlamagne.

Harris a răspuns: „Nu, Charlamagne. La câteva ore de la inaugurare, prima lege pe care am adoptat-o, înainte de a adopta Legea privind reducerea inflației, înainte de a adopta Legea bipartizană privind infrastructura, înainte de a adopta Legea privind comunitățile mai sigure pentru a face față violenței armate. Primul lucru a fost un proiect de lege pentru a repara sistemul de imigrație defect, pe care, apropo, Trump nu l-a reparat când era președinte”.

Interviul a avut loc la doar câteva zile după ce fostul președinte Barack Obama, în comentarii care au devenit virale, a admonestat votanții de culoare pentru lipsa de entuziasm în susținerea lui Harris. Sondajele indică faptul că Trump câștigă în rândul bărbaților de culoare, care sunt în mod tradițional unii dintre cei mai de încredere susținători ai Partidului Democrat.

Musk a donat 75 de milioane de dolari unui grup pro-Trump

Elon Musk a direcționat aproximativ 75 de milioane de dolari către un grup pro-Donald Trump în decurs de trei luni, relatează Reuters.

Cele aproximativ 75 de milioane de dolari donate de Elon Musk către grupul pro-Donald Trump subliniază modul în care miliardarul a devenit crucial pentru eforturile candidatului republican de a câștiga alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

Donațiile s-au realizat în decurs de trei luni, au arătat marți declarațiile federale.

Trump renunță și la interviul cu CNBC

Donald Trump a renunțat la un interviu acordat CNBC, fiind a doua oară în această lună când fostul președinte anulează un interviu acordat presei mainstream, scrie CNN.

Joe Kernen, co-prezentatorul emisiunii „Squawk Box”, a anunțat anularea neanunțată a interviului în timpul emisiunii de marți dimineață.

„Ei bine, Trump a anulat, iar el urma să vină”, a spus el.

Kernen a adăugat că rețeaua se oferise, de asemenea, să stea de vorbă cu vicepreședintele Kamala Harris, dar a spus că „ea nu vine”.

Un oficial al campaniei Trump a declarat pentru CNN că interviul planificat cu CNBC a fost retras din cauza unui conflict de planificare, menționând că fostul președinte intenționează să fie în Michigan vineri.

Un purtător de cuvânt al CNBC nu a răspuns încă la o cerere de comentarii din partea CNN.

Decizia lui Trump de a renunța la această apariție vine la mai puțin de două săptămâni după ce a anulat un interviu la emisiunea „60 Minutes” cu Scott Pelley de la CBS News.

În schimb, fostul președinte a optat să apară aproape exclusiv în teritoriu prietenos, limitându-se la apariții pe canale conservatoare, inclusiv Fox News, Newsmax, „The Ramsey Show” și Real America's Voice. Trump este, de asemenea, așteptat să participe în această săptămână la primării cu Fox News și Univision.

„Trump a renunțat la dezbatere pentru că Kamala Harris l-ar trage la răspundere din nou”, a declarat marți Charles Kretchmer Lutvak, purtător de cuvânt al campaniei Harris, prin X. „Trump a renunțat la 60 Minutes pentru că i-a fost frică să răspundă la întrebări reale”.

„Acum, Trump a renunțat la Joe Kernan pentru că nici măcar nu poate vorbi cu cel mai bun prieten al său la televizor”, a scris Lutvak.

Fără alte dezbateri programate înainte de alegerile din noiembrie, Trump și Harris s-au concentrat pe atingerea alegătorilor indeciși prin intermediul unor platforme netradiționale, inclusiv podcasturi.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: alegeri SUA 2024
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri