Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Alimentele care au mai mult calciu decât laptele

Alimentele care au mai mult calciu decât laptele

Este cunoscut faptul că laptele este o sursă importantă de calciu, însă este bine să știi că nu este și singura. Mai ales în cazul în care ai intoleranță la lactoză, poți să îți iei aportul zilnic necesar din alte alimente mai bogate în calciu decât laptele, scrie clicksanatate.ro.

Laptele este primul aliment cu care întrăm în contact imediat după ce ne naștem. Din laptele matern ne luăm toți nutrimenții necesari pentru a crește și a ne dezvolta armonios.

După ce s-a încheiat perioada de alăptare, continuăm să consumăm acest aliment minune sub diferite forme. Fie că este dimineața la micul dejun împreună cu cerealele sau când pregătim un dulce în casă sau seara înainte de culcare un pahar de lapte fiert pentru a ne bucura de un somn mai bun.

Iată care sunt și celelalte alimente cu un conținut de calciu mai mare decât cel din lapte:

Somonul previne inflamațiile

Doar o porție de somon îți poate oferi un maxim de 340 mg de calciu. În plus este și o sursă bună de grăsimi sănătoase Omega-3 care fortifică sistemul tău imunitar.

Subiecte în articol: lapte calciu somon inflamații
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri