Jurnalul.ro Ştiri Externe Amazon renunță la munca de acasă: Angajații, obligați să lucreze 5 zile pe săptămână la birou

Amazon renunță la munca de acasă: Angajații, obligați să lucreze 5 zile pe săptămână la birou

de Redacția Jurnalul    |   

Amazon anunță o schimbare majoră în politica sa. Începând cu 2 ianuarie 2024, compania le cere angajaților să revină la birou cinci zile pe săptămână, renunțând la politica actuală de trei zile de prezență fizică.

Andy Jassy, CEO-ul Amazon, a explicat decizia într-o notă adresată angajaților: „Când ne uităm în urmă, la ultimii cinci ani, continuăm să credem că avantajele de a fi împreună în birou sunt semnificative". El a subliniat beneficiile colaborării directe și consolidarea culturii organizaționale ca motive principale pentru această schimbare, punctează The Guardian.

Decizia vine după o perioadă de tranziție post-pandemică, în care Amazon, ca multe alte companii, a experimentat modele de lucru hibrid. Jassy a menționat că experiența ultimelor 15 luni, cu un program de trei zile la birou, a întărit convingerea companiei cu privire la beneficiile prezenței fizice.

Noua politică va include și revenirea la birourile repartizate în locațiile care funcționau astfel înainte de pandemie, inclusiv în sediile centrale din SUA. Totuși, compania oferă o oarecare flexibilitate, permițând angajaților să invoce „circumstanțe atenuante" sau să solicite excepții.

Schimbarea face parte dintr-o restructurare mai amplă a Amazon. Compania intenționează să reducă numărul de manageri și să crească numărul de colaboratori individuali până la sfârșitul primului trimestru al anului 2025, cu scopul de a reduce birocrația.

Decizia Amazon vine într-un context în care multe companii tech se confruntă cu provocări legate de politicile de lucru post-pandemie. În mai 2022, angajații de la sediul Amazon din Seattle au protestat față de unele schimbări similare în politica de lucru, precum și față de concedieri și de politica privind clima a companiei.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Amazon munca de acasa birou
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri