Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 10 antibiotice naturale EFICIENTE în lupta împotriva infecţiilor

10 antibiotice naturale EFICIENTE în lupta împotriva infecţiilor

de Redacția Jurnalul    |   

Antibioticele - folosite în tratarea infecţiilor- oferă efecte benefice, însă pot duce la diverse alergii alimentare și tulburări intestinale. Prin urmare, pentru a evita efectele adverse ale acestora, puteți încerca unele dintre antibioticele oferite de natură, care tratează în mod eficient infecţia și nu provoacă alte daune organismului.

Vă prezentăm astăzi 10 antibiotice naturale eficiente în lupta impotriva infecţiilor:

  1. Oţetul de mere

Oţetul de mere conține acid malic care luptă în mod eficient cu virușii, fungii și bacteriile. Acesta distruge microbii care atacă gâtul şi absoarbe toxinele şi microbii din țesuturile înconjurătoare.

  1. Usturoiul

Această legumă este un excelent antibiotic care nu distruge bacteriile sănătoase. În afară de asta, el are proprietăţi antifungice puternice, antivirale și proprietăți anti-parazitare.

Utilizarea regulată, chiar și în cantități mici, tratează în mod eficient diverse probleme de sănătate precum: candidoza, infecțiile cronice ale sinusurilor, diareea cronică, herpesul genital, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, impotenţa, nivelul ridicat de colesterol, alergiile, durerile de dinți, răceala, gripa, bolile cardiovasculare și cancerul.

  1. Ghimbirul

Ghimbirul a fost folosit în mod tradiţional ca un remediu puternic pentru gripă şi răceală, dar s-a constatat că administrarea lui creşte temperatura corpului și duce la transpirație. Atunci când suntem transpirați, corpul nostru elibereaza o substanţă chimică ce distruge microbii.

  1. Ceapa

Are aceleaşi proprietăți ca usturoiul, iar consumul acesteia calmează durerea, stimulează circulația și reduce inflamația. S-a constatat, de asemenea, că acționează ca un analgezic și anti-inflamator pe bază de plante, care oferă vindecarea unei tuse persistente, gripe sau răceli.

  1. Frunzele de măslin

Frunze de măslin pot distruge în mod eficient ciupercile, bacteriile și candidozele, sprijinind multiplicarea bacteriilor sănătoase. Extractul de frunze naturale de măslin tratează în mod eficient toate tipurile de infecții.

  1. Fructele şi legumele bogate în vitamina C

Vitamina C stimulează în mod eficient sistemul imunitar și previne diferite boli. Studiile au arătat că tratează  infecţiile bacteriene și virale și chiar mușcăturile de șarpe.

Fructele şi legumele bogate în vitamina C ar trebui sa fie consumate în mod regulat, deoarece previn infecţiile, iar aceasta vitamină întăreşte imunitatea, susține sănătatea pielii și accelerează vindecarea rănilor.

  1. Extractul din semințe de grapefruit

Dezvoltat iniţial ca anti-parazitare, acest extract inhibă creșterea bacteriilor, ciupercilor și virusurilor. Ingredientele sale active sunt non-toxice,adunate din pulpa și semințele de grapefruit cultivate organic.

Bioflavonoidele sale sunt transformate în compuși puternici care distrug gripa, ciupercile, candidoza, herpesul, E. Coli, paraziții și multe altele.

  1. Habanero și Hreanul

Acestea stimulează  energia corpului, pentru a ridica temperatura, stimulează  sistemului imunitar și sfluxul sanguin. Uleiurile volatile din hrean au proprietăți antibiotice puternice care tratează infecții ale gâtului și ale căilor respiratorii, precum și bacterii care duc la infecții la nivelul tractului urinar.

  1. Eucaliptul

Este frecvent utilizat ca un antibiotic local, având calităţi antiseptice puternice. În cazul în care folosiți ulei de eucalipt, îl puteţi combina cu alte uleiuri, cum ar fi uleiul de măsline sau uleiul de migdale. De asemenea, aveți posibilitatea de a bea un ceai din plante medicinale, care tratează infecţiile, reduce febra, acționează  ca un antiseptic și distruge virusurile, bacteriile și ciupercile.

  1. Mierea Manuka

Mierea de albine a fost folosită în mod tradiţional, pentru tratarea infecțiilor. Mierea Manuka provine din Australia şi Noua Zeelandă, având proprietăţi anti-fungice, antibacteriene, antioxidante, şi antiseptice.

Potrivit experților, utilizarea sa distruge mai mulți agenți patogeni, cum ar fi MRSA, un fel de bacterie mâncătoare de carne.

Asigurați-vă că alegeți întotdeauna tipul care conține un certificat al legitimității valorilor sale medicinale, sau UMF (Unique Manuka Factor) de Manuka Factor Association Honey Unic (UMFHA).

Până în prezent, există 44 de membri UMFHA, iar 29 dintre aceştia au licențe separate pentru utilizarea mărcii UMF.

Subiecte în articol: antibiotic natural eficient infectii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri