Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Apa carbogazoasă, un pericol pentru sănătate?

Apa carbogazoasă, un pericol pentru sănătate?

Pentru persoanele care au un stil de viață sănătos, dar cărora nu le place apa plată, apa carbogazoasă, sau apa minerală, cum e cunoscută în limbaj popular, reprezintă o opțiune ideală.

Totuși, anumite voci susțin că nu ar trebui consumată și că ar avea numeroase efecte negative asupra organismului. Sunt oare aceste afirmații fondate?

Potrivit Prevention.com, medicii au investigat acest subiect, iar adevărul este... răcoritor.

 

Mit: „Apa cu bule” nu hidratează la fel de bine ca apa plată.

În ceea ce privește capacitatea de a hidrata, nu există nicio diferență între apa plată și apa carbogazoasă. În realitate, mai multe studii au arătat că după un antrenament intens, apa „minerală” înlocuiește mai eficient fluidele pierdute prin transpirație.

 

Mit: Afectează dinții și oasele.

Acidul carbonic, rezultat din reacția apei cu dioxidul de carbon, poate afecta smalțul, dar doar în situația în care este consumat în cantități mari. Dacă nu beți un bax de apă „minerală” pe zi, nu trebuie să vă faceți probleme în legătură cu strălucirea dinților. Densitatea oaselor este influențată de sucurile acidulate, nu de apa cu bule.

 

Mit: Apa minerală îngrașă.

Este adevărat că vă simțiți mai balonat după ce beți un pahar de apă carbogazoasă, dar acest lucru nu se va vedea pe cântar NICIODATĂ. De fapt, specialiștii au descoperit că apa îmbogățită cu dioxid de carbon ne face să ne simțim mai plini și implicit, să mâncăm mai puțin. Evitați variantele cu „vitamine” și îndulcitori artificiali.

 

Mit: Este sursa unor neplăcute arsuri stomacale.

Cercetătorii au demontat ideea potrivit căreia efectul efervescent cauzează reflux gastric. Totuși, dacă sunteți una din acele persoane cu predispoziție pentru arsuri stomacale, ideal ar fi să alegeți apa plată, mai ales în timpul meselor.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri