Jurnalul.ro Tech Gadget Din 2025, Apple va utiliza numai ecrane OLED pentru telefoanele iPhone

Din 2025, Apple va utiliza numai ecrane OLED pentru telefoanele iPhone

de Redacția Jurnalul    |   

Grupul informatic american Apple va utiliza ecrane de tip OLED pentru toate modelele de telefoane iPhone vândute începând din 2025, făcând tranziţia completă de la ecranele cu cristale lichide (LCD), informează un articol publicat marţi în cotidianul financiar japonez Nikkei, preluat de Reuters.

Majoritatea producătorilor de televizoare şi smartphone preferă ecranele OLED în raport cu cele de tip LCD, pentru că primele oferă culori mai vii şi un contrast mai puternic, ideal pentru fişierele video de înaltă definiţie.

Potrivit Nikkei, care citează surse care au dorit să îşi păstreze anonimatul, Apple a şi început să facă comenzi pentru display-uri de tip OLED, destinate viitorului model iPhone SE, către firma chineză BOE Technology şi cea sud-coreeană LG Display

Trecerea Apple la ecranele OLED ar exclude firmele japoneze Sharp şi Japan Display din afacerile cu telefoane ale grupului american. În urmă cu un deceniu, Sharp şi Japan Display erau responsabile împreună pentru 70% din display-urile de tip LCD folosite de Apple, dar recent au furnizat ecrane de tip LCD numai pentru modelul iPhone SE şi, mai important, nu produc ecrane OLED pentru smartphone-uri în regim de masă.

Apple a utilizat prima dată ecrane OLED pentru modelul iPhone X, dezvăluit în 2017, şi între timp a trecut la ecrane de tip OLED pentru telefoanele iPhone din segmentul premium.

Grupul american a folosit ecrane OLED şi pentru cea mai recentă generaţie de tablete iPad Pro lansată în luna mai. AGERPRES

Subiecte în articol: Apple ecrane oled telefoane iphone
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri