Jurnalul.ro Sport Sporturi Aryna Sabalenka este noua campioană de la US Open

Aryna Sabalenka este noua campioană de la US Open

de Redacția Jurnalul    |   

Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial (WTA), a învins-o pe Jessica Pegula (locul 6 WTA) cu scorul de 7-5, 7-5, devenind campioană la US Open 2024. La 26 de ani, bielorusa a cucerit al treilea titlu de Grand Slam din carieră și al doilea al anului, după succesul de la Australian Open. Acesta este, de asemenea, primul său trofeu de la Flushing Meadows.

După victorie, Sabalenka s-a arătat emoționată și recunoscătoare, spunând: „Sunt copleșită. Anul trecut am fost atât de aproape de trofeu, iar acum am reușit, în sfârșit, să-l ridic. Jessica, știu cât de greu este să pierzi o finală, dar sunt convinsă că vei câștiga un titlu în curând”.

Sabalenka a reflectat, de asemenea, asupra eforturilor depuse pentru a ajunge la acest nivel: „Am muncit mult și am făcut multe sacrificii pentru a-mi îndeplini visul. Sunt mândră de mine și de echipa mea. Fără ei nu aș fi reușit. Le sunt profund recunoscătoare, ei sunt familia mea”.

Pe lângă trofeul cucerit, Sabalenka a primit și un cec în valoare de 3,6 milioane de dolari. Această victorie marchează un parcurs impresionant pe hard începând din 2023, cu 27 de victorii și o singură înfrângere, suferită în fața lui Coco Gauff, anul trecut, tot la US Open, potrivit Gazeta Sporturilor.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri