Jurnalul.ro Sport „Asasinul cu faţă de copil”, noul antrenor al lui Man. United

„Asasinul cu faţă de copil”, noul antrenor al lui Man. United

de Theodora Şutiu    |   

După demiterea de marţi a lui Jose Mourinho, conducerea clubului Manchester United a anunţat, ieri, că norvegianul Ole Gunnar Solskjaer, în vârstă de 45 de ani, tehnicianul lui Molde, va prelua echipa aflată pe locul 6 în Premier League. Fostul atacant al "diavolilor" va fi ajutat de Mike Phelan, Michael Carrick și Kieran McKenn.

După ce anunţul a apărut online, primul-ministru al Norvegiei, Erna Solberg, s-a grăbit să îl felicite pentru această realizare: "O zi mare pentru fotbalul norvegian! Succes în încercarea de a controla «diavolii roşii», a scris înaltul oficial norvegian pe contul personal de Twitter.

Cine este Ole Gunnar Solskjaer

Inițial, s-a speculat faptul că Michael Carrick îi va lua locul lui Jose Mourinho, însă apoi a apărut varianta Ole Gunnar Solskjaer. În prezent, fostul atacant norvegian este la al doilea mandat la Molde. Din iulie 2008 până în decembrie 2010 a antrenat la echipa a doua a lui Manchester United, după care a plecat la Molde, unde a antrenat în perioada ianuarie 2011- decembrie 2013. După 123 de meciuri pe banca echipei englezeşti care l-a crescut ca fotbalist, a semnat cu Cardiff, unde a antrenat în perioada ianuarie-septembrie 2014. În octombrie 2015, Solskjaer a revenit la Molde.

În prezent, cu înlocuitorul lui Mourinho pe bancă, Molde este pe locul 2 în campionatul Norvegiei, în spatele lui Rosenborg, la mare bătaie cu SK Brann. Ca fotbalist, Solskjaer a evoluat la doar două echipe: Molde și Manchester United, formaţie la care și-a încheiat cariera în 2007.

 

359 meciuri a jucat Ole Gunnar Solskjaer la United, marcând 128 de goluri.

 

Subiecte în articol: Ole Gunnar Solskjaer
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri