Jurnalul.ro Ştiri Social Atenție la aplicațiile de pe telefon. Unui sucevean i s-au sustras 43.000 de euro din cont

Atenție la aplicațiile de pe telefon. Unui sucevean i s-au sustras 43.000 de euro din cont

de Redacția Jurnalul    |   

Unui bărbat din Suceava i s-au furat 43.000 de euro printr-o aplicație de pe telefon.

Hackerii apelează la metode tot mai sofisticate pentru a fura datele financiare și banii victimelor. Sunt tot mai răspândite aplicațiile prin care aceștia reușesc să ia banii din conturile victimelor. 

Astfel că un sucevean a pierdut peste 215.000 de lei din cauza unei astfel de aplicații. Bărbatul a permis accesul unor persoane necunoscute la datele sale bancare. El a vrut să investească într-o companie din domeniul alimentării cu gaze.

Citiți și Avertisment pentru utilizatorii de smartphone. Pericolul din spatele celor mai uzuale aplicații 

Prin urmare, și-a instalat o aplicaţie accesând un link pe care i l-au transmis cei care au spus că sunt reprezentanții firmei. Apoi a constatat că banii din contul său au fost transferaţi către diverse persoane pe care nu le cunoaşte. 

A fost întocmit dosar penal pentru infracţiuni de înşelăciune, acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos de către Poliţia Municipiului Fălticeni după ce bărbatul din comuna suceveană Mălini a reclamat furtul. Începând cu luna iulie 2024, din contul său au fost transferaţi ilegal peste 215.000 de lei.

”Persoana vătămată a văzut, la data de 16.07.2024, pe o reţea de socializare, un anunţ prin care se oferea oportunitatea investirii într-o reţea de gaze. Astfel, persoana vătămată a accesat anunţul. Ulterior a fost contactată telefonic de către o persoană de sex masculin care s-a recomandat a fi din partea societăţii,” se arată într-un comunicat al Poliţiei Suceava.

Citiți și Avertisment pentru utilizatorii Galaxy. Aplicațiile care NU trebuie instalate pe telefon 

După ce a transferat suma de 2.500 lei, suceveanul nu a mai fost contactat de nicio persoană în legătură cu investiţia iar când a mers la bancă pentru a-şi verifica soldul din contul bancar, a aflat faptul că din contul său a fost transferată suma totală de 215.079 lei, potrivit extrasului de cont. Transferurile au fost făcute către diferite persoane, în tranşe, transmite observatornews.ro.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că în ultima perioadă se înregistrează tot mai multe fapte de înşelăciune şi recomandă atenţie celor care vor să investească ori să cumpere diverse produse sau servicii online.

 

Subiecte în articol: aplicatii smartphone sucevean furt
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri