Iată cele mai murdare locuri și obiecte din bucătărie:
1. Uscător de vase
Apa și umiditatea din uscătorul de vase reprezintă un mediu proprice pentru dezvoltarea bacteriilor. Este recomandată ca acesta să se curețe și să se mențină cât mai uscat.
2. Cutii de plastic
Cutiile în care depozitezi legumele și fructele sunt printre cele mai expuse la murdărie.
3. Deschizător de conserve
Este unul dintre cele mai murdare obiecte din bucătărie deoarece pe el rămân reziduuri din conținutul conservelor, potrivit Rador, citat de dcnews.ro. Trebuie curățat astfel după fiecare utilizare.
4. Spatule din lemn
Lemnul are mici fisuri și crăpături unde rămân resturi alimentare, care dezvoltă ulterior microorganisme. Trebuie spălate după fiecare folosire.
5. Suport pentru cuţite
Ei bine, suportul pentru cuțite este unul dintre obiectele la care nu prea te gândești că ar trebui curățat. Dacă însă pui cuțitele umede, apa și umiditatea vor ajuta dezvoltarea bacteriilor. O soluție ar fi să-l cureți mai des dar și să așezi cuțitele după ce s-au uscat bine.
6. Locurile de depozitare a cărnii și produselor proaspete din frigider
Cutia din partea de jos a frigiderului, unde se depozitează fructele și legumele, de regulă, trebuie spălată săptămânal deoarece se acumulează bacterii. De asemenea, locurile unde depozitezi lactatele neambalate ori unde pui carnea la dezghețat, trebuie spălate des.