Jurnalul.ro Timp liber Fashion Avantajele bijuteriilor cu perle. De ce să alegi aceste accesorii pentru ocazii speciale?

Avantajele bijuteriilor cu perle. De ce să alegi aceste accesorii pentru ocazii speciale?

Când te gândești la bijuteriile cu perle, probabil ai în minte femei celebre, care au purtat aceste accesorii în multe apariții. Audrey Hepburn, Lady Diana sau Jacqueline Kennedy sunt doar câteva dintre numele sonore care s-au făcut remarcate prin șiragurile de perle purtate la gât, alături de simple rochii midi.

Perlele au fost dintotdeauna bijuterii elegante, prețioase și rafinate, ce marchează delicatețea și feminitatea. Astăzi, bijuteriile cu perle sunt incluse chiar și în ținute de zi cu zi, oferind un look impecabil.

 

Vrei să știi care sunt avantajele bijuteriilor cu perle și de ce merită să le alegi pentru ocazii speciale? Ține cont de următoarele informații.

 

Perlele sunt imaginea eleganței feminine

Vrei să porți perle la evenimente speciale? Ai toate motivele să o faci, deoarece aceste bijuterii reprezintă imaginea eleganței și a bunului gust. Dacă vrei să atragi atenția, merită să porți un colier cu perle, alături de rochia preferată și de pantofi eleganți.

 

Deși perlele sunt adesea comparate cu moda vintage, aceste bijuterii sunt extrem de actuale și sunt incluse în orice colecție a marilor designeri. Rafinamentul perlelor trece testul timpului, de aceea poți să investești în numeroase bijuterii. De la inele cu perle, până la coliere, brățări și cercei, toate sunt recunoscute pentru frumusețea lor unică.

Perlele se poartă în orice ținută

Bijuteriile cu perle reprezintă varianta ideală pentru accesorizarea unor ținute elegante, compuse din rochii, fuste sau costume deux-pieces. Deși sunt cele mai recomandate pentru ocaziile speciale, perlele pot fi purtate și la birou sau în timpul liber.

 

Astăzi, nu este nimic greșit să combini un colier din perle cu o cămașă office și o pereche de pantaloni cu croi drept sau cu jeanși și un tricou basic. Poți să ai în vedere și cerceii din perle, o alegere foarte inspirată pentru ținutele de zi sau de seară. Nu uita de brățări, care arată excelent alături de un outfit elegant, sau de inelele care aduc un plus de farmec ținutei tale.

Perlele scot în evidență un outfit banal

Dacă te pregătești pentru un eveniment dar simți că nu ieși în evidență cu ajutorul ținutei, încearcă să folosești bijuteriile cu perle ca să accesorizezi outfitul. De exemplu, o simplă rochie neagră și o pereche de pantofi în aceeași nonculoare vor fi puse în valoare de un șirag de perle. Nici nu este nevoie să mai adaugi alte accesorii, fiindcă vei atrage atenția instant în zona gâtului.

 

Și un outfit all white poate fi scos din zona banală, dacă folosești coliere, inele sau brățări cu perle. După cum știi, nu există doar perle albe, ci și negre, care nu trec neobservate.

 

Nu știi cum să accesorizezi un outfit compus din jeanși, cămașă și pantofi cu toc? Poartă un colier din perle, în straturi, cu detalii interesante. Efectul va fi garantat.

Perlele arată minunat în straturi

În funcție de preferințe, poți opta pentru inele, coliere, cercei sau brățări cu perle. Totuși, cele mai populare rămân colierele cu perle, care arată minunat în straturi. Alege bijuterii cu perle în straturi, ca să atragi atenția asupra zonei superioare a corpului.

 

Purtarea colierelor cu perle, în straturi, arată fabulos în combinație cu un top simplu, o cămașă elegantă sau cu o rochie.

Perlele sunt un simbol al înțelepciunii și purității

Un alt avantaj al bijuteriilor cu perle? Acestea reprezintă un simbol al purității și înțelepciunii și sunt întâlnite în numeroase culturi sau religii. Indiferent de epocă, perlele au fost considerate pietre ale purității, cu efecte benefice la nivel mental, fizic și spiritual.

 

Din acest motiv, se spune că perlele au și un rol de amuletă. Aceste bijuterii amplifică înțelepciunea, bogăția spirituală, aduc noroc și oferă o stare de calm. În plus, perlele sunt considerate și un simbol al iubirii, în special în India. Perlele au un rol important nu doar în budism, ci și în creștinism sau în islam, unde sunt văzute ca pietre rare și pure și ca un simbol al perfecțiunii.

 

Îți place să porți perle? Cum le combini cu ținutele, pentru ocazii speciale?

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri