Jurnalul.ro Ştiri Educatie Finalul sesiunii din august a examenului de Bacalaureat: Prezență de 89,2%

Finalul sesiunii din august a examenului de Bacalaureat: Prezență de 89,2%

de Redacția Jurnalul    |   

Ministerul Educației anunță, miercuri, că probele scrise pentru examenul național de Bacalaurea au luat sfârșit. Candidații vor afla rezultatele luni, 26 august.

Probele scrise pentru examenul național de Bacalaureat, sesiunea august 2024, s-au încheiat joi, cu proba de Limbă și Literatură Maternă, informează Ministerul Educației.

La examen s-au prezentat 652 de candidați, cu o rată de prezență de 89,2%, dintre cei 731 înscriși. Nu a existat nicio eliminare.

81 de candidați au fost declarați absenți.

Rezultatele vor fi afișate luni, 26 august, până la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât și în mediul online.

Eventualele contestații pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv utilizând mijloacele electronice.

În cazul unei contestații, candidații trebuie să completeze, să semneze și să depună sau să transmită prin mijloace electronice inclusiv o declarație-tip în care se va menționa că au luat la cunoștință că nota acordată, ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, în funcție de caz, nota primită inițial, fie prin creștere, fie prin descreștere.

Pentru a fi considerat promovat, candidatul la examenul de Bacalaureat trebuie să fi susținut toate probele de evaluare a competențelor, probele scrise și au primit cel puțin nota 5 la fiecare. Totuși, media probelor trebuie să fie egală sau mai mare cu 6.

Afișarea rezultatelor finale va avea loc vineri, 30 august.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: BACALAUREAT 2024 educatie examen
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri