Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Bătaie între protestatarii AUR și jandarmi, la Parlament! Ludovic Orban, agresat

UPDATE Bătaie între protestatarii AUR și jandarmi, la Parlament! Ludovic Orban, agresat

de Redacția Jurnalul    |   

Protestatarii AUR au venit la Parlament, alături de parlamentarii formațiunii politice pentru a demonstra față de legea prevenirii separării copilului de familie. De cealaltă parte, jandarmii au încercat să le explice că nu au autorizație de protest. Deputatul Ludovic Orban a devenit o victimă colaterală a incidentelor.

A fost momentul când lucrurile au degenerat. Protestatarii AUR au devenit agresivi și au început să se bată cu jandarmii. Aceștia au reținut mai multe persoane și le-au urcat în dube.

În conflict au fost implicați inclusiv parlamentari ai AUR.

Deputatul Ludovic Orban a fost agresat de către protestatarii AUR.

Două proteste au loc, miercuri, la Palatul Parlamentului, ambele organziate de AUR. Reprezentanții Jandarmeriei Capitalei spun că acestea nu îndeplinesc condițiile legale.

Direcția Generală de Jandarmi a municipiului București a transmis, miercuri, precizări în legătură cu manifestațiile aflate în desfășurare la Palatul Parlamentului.

„În curtea obiectivului, are loc o manifestație de protest formată din invitați și membri ai unei formațiuni politice. În același timp, în exteriorul curții, se desfășoară o adunare publică nedeclarată, formată din alți membri ai aceleiași formațiuni politice, precum și simpatizanți ai acesteia. Manifestanților aflați atât in interiorul curții Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoștință că activitatea desfășurată nu îndeplinește condițiile legale, însă aceștia și-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul”, transmite Jandarmeria.

AUR protestează miercuri față de legea prevenirii separării copilului de familie.

Orban acuză că a fost lovit, scuipat și înjurat la protestul AUR. Tănasă: Mințiți!

Fostul premier Ludovic Orban acuză faptul că miercuri a fost lovit cu un băț de steag, scuipat și înjurat la protestul AUR de la Palatul Parlamentului, adăugând că va cere Jandarmeriei imaginile care demonstrează că a fost agresat.

Președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban, spune că a fost agresat la intrarea în Parlament de cei care participă la protestul AUR.

„Nimeni nu interzice susținerea punctelor de vedere și orice alte forme, greve, marșuri și așa mai departe, dar ceea ce se întâmplă cu acești așa-ziși susținători ai AUR-ului este inacceptabil pentru o democrație. Am fost scuipat, lovit cu băț de la steag, lovit cu piciorul, ca să nu se vadă pe camere, înjurat, insulatat în cele mai grobiene mijloace. În plus, era evident că erau oameni acolo care erau agitatori și care îi agitau pe alții la o atitudine agresivă”, a spus fostul premier Ludovic Orban.

Acesta a precizat că cei de la AUR protestează împotriva unor proiecte de lege despre care el a anunțat public de 2 săptămâni că nu le susține.

„Eu sunt parlamentar de opoziție, nu mai am absolut nicio legătură cu puterea. Dar este foarte grav. Acești indivizi nu au nicio treabă cu legea, cu respectul față de cetățeni. Ei sunt în stare să lovească, să insulte, să înjure pe oricine are altă părere decât părerea lor, sunt în stare să îi înjure și să îi insulte pe oricine care are chiar o părere similară cu părerea lor. Nu se poate să se întâmple așa ceva într-o democrație”, spune Orban.

De cealaltă parte, reprezentantul AUR, Dan Tănasă, i-a replicat lui Orban că minte.

„Oamenii sunt frustrați. Sunteți în politică de 33 de ani. Nu se leagă nimic de numele dumneavoastră în politică și oamenii sunt frustrați. (...) O regulă de bun simț este să nu mințiți, domnule Orban. Nu ați fost agresat. Mințiți”, a spus Dan Tănasă.

Prima reație a Jandarmeriei după ce Ludovic Orban a fost agresat la protestul AUR

Jandarmeria Capitalei spune că face demersuri pentru a-i identifica pe cei care l-au agresat pe Ludovic Orban la protestul organizat de AUR în fața Palatului Parlamentului, adîugând că jandarmii l-au sprijinit pe fostul premier să ajungă într-o zonă sigură.

„În rândul manifestanților și-a făcut apariția domnul Orban Ludovic, care a fost agresat verbal și huiduit de ceilalți participanți la adunarea publică”, transmite Jandarmeria Capitalei.

Totodată, Jandarmeria face toate demersurile pentru a identifica persoanele care au încălcat legislația în această situație și pentru a dispune măsuri legale împotriva lor.

„Menționăm faptul că s-a permis accesul domnului Orban Ludovic în Curtea Palatului Parlamentului și, sub protecția jandarmilor, a fost condus într-o zona de siguranță, fiind adoptată varianta conducerii persoanei în interiorul curții, printr-o altă intrare”, potrivit Jandarmeriei.

De asemenea, spun jandarmii, o persoană din rândul manifestanților a agresat verbal un alt parlamentar. Acest protestatar a fost identificat de jandarmi, urmând să fie întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală.

Totodată, Jandarmeria Capitalei adaugă că va pune la dispoziție imaginile necesare pentru probarea faptelor.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Bataie jandarmi AUR

Protest AUR

Subiecte în articol: bătaie protest AUR parlament
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri