Jurnalul.ro Ştiri Externe Beijing anulează festivitățile de Anul Nou Chinezesc din cauza epidemiei virale

Beijing anulează festivitățile de Anul Nou Chinezesc din cauza epidemiei virale

Oraşul Beijing a anunţat anularea popularelor festivităţi programate cu ocazia Anului Nou Chinezesc, din cauza epidemiei virale care a ucis deja 17 persoane în China.

Vacanţa de Anul Nou Chinezesc începe vineri şi va dura o săptămână. Locuitorii din Beijing se reunesc de obicei în număr foarte mare - uneori de ordinul sutelor de mii - în parcurile publice pentru a asista la tradiţionalele dansuri ale leului şi dragonului.

Alte evenimente de amploare sunt târgurile de Anul Nou organizate în jurul templelor chineze, a anunţat cotidianul Beijing Evening News într-un mesaj publicat pe platforma Weibo.

Alte două oraşe din provincia Hubei au anunţat că au impus interdicţii de călătorie în contextul în care noul coronavirus, care a infectat sute de persoane, continuă să se răspândească din Wuhan, capitala acestei provincii.

Autorităţile chineze încearcă să prevină o răspândire şi mai amplă a acestui virus potenţial mortal, deoarece sute de mii de chinezi se pregătesc să călătorească în acest weekend pentru a fi alături de familiile şi rudele lor cu ocazia sărbătorii de Anul Nou.

Şaptesprezece oameni au murit în China după ce au contractat virusul, potrivit statisticilor oficiale.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu sediul la Geneva, s-a reunit pentru a analiza posibilitatea de a declara stare de urgenţă internaţională din cauza epidemiei virale din China.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri