Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile uimitoare ale lintei asupra sănătății organismului

Beneficiile uimitoare ale lintei asupra sănătății organismului

de Redacția Jurnalul    |   

Lintea poate fi consumată și în perioada postului, având și multe proprietăți benefice pentru sănătate.

Lintea face parte din aceeași familie cu mazărea și fasolea, și este originară din Orientul Mijlociu. Are un conținut ridicat de proteine vegetale, fibre, fier și magneziu, și se prepară în doar câteva minute.

Beneficiile lintei asupra sănătății 

Este recomandat ca lintea să fie consumată regulat. 

Aceasta protejează inima, luptă împotriva bolilor cronice și a apariției celulelor canceroase. 

Lintea conține potastiu, iar cercetările au arătat că poate ajuta la reducerea tensiunii. Jumătate de cană de linte roșie gătită pentru a-ți asigura 270 de miligrame de potasiu.

Lintea este considerată un înlocuitor pentru carnea roșie și este preferată mai ales de vegetarieni.

Deși este sănătoasă, specialiștii spun că în cazul persoanelor vegetariene, este nevoie de mai multe alimente care au un conținut ridicat de aminoacizi, având în vedere că lintea nu poate asigura cantitatea necesară.

Este indicată și pentru cei care vor să slăbească sau țin post. Aceasa oferă mai mult timp senzația de sațietate datorită fibrelor și proteinelor.Pentru rezultate maxime este bine să fie consumată în supe și salate. Totodată, ajută la sănătatea sistemului digestiv datorită conținutului ridicat de fibre.

Mod de preparare

Există mai multe tipuri de linte: verde, maro, roșie, neagră, portocalie și Puy. Cea mai ușor se fierbe lintea portocalie. O cană de linte se fierbe în trei căni cu apă.

Lintea trebuie lăsată la foc mic pentru cel mult jumătate de oră, în funcție de dimensiunea și culoarea bobului. Poate fi consumată imediat în supe și salate, ori poate fi păstrată la frigider, potrivit spynews.ro.

Subiecte în articol: slabit dieta culinar post
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri