Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden îl critică dur pe Trump în legătură cu uraganul Milton: „Fă ceva cu viața ta, omule! ”

Biden îl critică dur pe Trump în legătură cu uraganul Milton: „Fă ceva cu viața ta, omule! ”

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele Joe Biden a lansat o critică dură la adresa fostului președinte Donald Trump, în timpul unei declarații de presă despre uraganul Milton. Biden s-a uitat fix în cameră și a transmis un mesaj ferm către predecesorul său.

„Domnule președinte Trump - fost președinte Trump – fă ceva cu viața ta, omule. Ajută-i pe acești oameni", a declarat Biden, vizibil iritat, conform CNN.

Comentariul a venit ca răspuns la întrebarea unui reporter despre o posibilă comunicare între cei doi lideri în contextul dezastrului natural.

Biden a respins categoric această idee, răspunzând inițial: „Vă bateți joc de mine?", iar mai târziu a adăugat un simplu „Nu" când a fost întrebat din nou dacă intenționează să vorbească cu Trump.

Președintele în exercițiu a subliniat importanța furnizării de informații corecte în timpul crizei, acuzând indirect fostul președinte de răspândirea de informații false despre răspunsul federal la uragan. Biden a avertizat că dezinformarea poate pune vieți în pericol și submina eforturile de salvare și recuperare.

„Cei care se angajează în astfel de minciuni subminează încrederea în munca de salvare și recuperare care este în curs de desfășurare", a declarat Biden. „Aceste minciuni sunt, de asemenea, dăunătoare pentru cei care au cea mai mare nevoie de ajutor. Viețile sunt în pericol, oamenii sunt în situații disperate - aveți decența să le spuneți adevărul".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Joe Biden donald trump
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri