Jurnalul.ro Ştiri Externe Biden vrea o nouă dezbatere cu Donald Trump în septembrie și recunoaște că a fost o greșeală să ceară ca acesta să fie „țintit”

Biden vrea o nouă dezbatere cu Donald Trump în septembrie și recunoaște că a fost o greșeală să ceară ca acesta să fie „țintit”

de Redacția Jurnalul    |   

Joe Biden s-a angajat luni să se întâlnească cu Donald Trump pentru o nouă dezbatere prezidențială în septembrie, după ce a fost aspru criticat pentru prestația sa în cadrul întâlnirii lor anterioare de luna trecută.

„Am de gând să dezbat atunci când am convenit să dezbatem... în septembrie", a declarat președintele american într-un interviu pentru NBC, adăugând că nu „intenționează să aibă o altă performanță la acel nivel".

Președintele american și-a apărat din nou atât „capacitatea mentală", cât și retorica despre Donald Trump, într-un al doilea interviu televizat menit să pună capăt solicitărilor pentru ca acesta să renunțe la candidatura sa, potrivit AFP.

„Sunt bătrân", a spus Biden, „dar sunt cu doar trei ani mai în vârstă decât Trump, în primul rând. Și în al doilea rând, acuitatea mea mentală a fost al naibii de bună".

Interviul lui Biden a fost cea mai recentă încercare a Casei Albe de a atenua temerile tot mai mari cu privire la vârsta și starea mentală a democratului, după prestația lamentabilă de la dezbaterea din 27 iunie.

Biden a recunoscut că a fost o greșeală să ceară ca Donald Trump să fie „țintit”

 Președintele american Joe Biden a recunoscut luni într-un interviu că a fost o greșeală să ceară ca Donald Trump să fie „țintit”, cu câteva zile înainte de o tentativă de asasinat asupra rivalului său electoral.

„A fost o greșeală să folosesc acest cuvânt", a spus Biden la NBC, întrebat dacă a mers prea departe cu retorica sa.

„Am vrut să spun să ne concentrăm pe el, să ne concentrăm pe ceea ce face".

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: biden dezbatere trump
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri