Jurnalul.ro Ştiri Observator Boloş: Majorăm bugetul pentru investiţii publice, sănătate şi pentru sprijinirea mediului de afaceri

Boloş: Majorăm bugetul pentru investiţii publice, sănătate şi pentru sprijinirea mediului de afaceri

de Redacția Jurnalul    |   

Alocări suplimentare din Fondul de rezervă bugetară sunt pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de joi pentru investiţii publice, sănătate, sprijinirea mediului de afaceri şi combaterea evaziunii, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, pe pagina sa de Facebook.

"Am auzit foarte des în ultimul an "rog pe ministrul Finanţelor să găsească o soluţie". Fie că a fost vorba de majorarea pensiilor, salariilor profesorilor, suplimentarea bugetului de investiţii în infrastructură, agricultură sau digitalizare, săptămână de săptămână a trebuit să arătăm capacitatea de a găsi rezolvări pentru problemele care vizează direct calitatea vieţii românilor. Astăzi, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern avem alocări suplimentare din Fondul de rezervă bugetară pentru investiţii publice, sănătate, sprijinirea mediului de afaceri şi combaterea evaziunii", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, care a lucrat la foc continuu anul acesta, "aproape că a epuizat bugetul record de investiţii aprobat pentru 2024".

"Tocmai de aceea a trebuit să venim cu o majorare de 750 milioane lei, pentru susţinerea investiţiilor publice demarate prin programele naţionale de finanţare "Anghel Saligny" şi programele naţionale ale Companiei Naţionale de Investiţii. Fondurile merg către: modernizarea drumurilor comunale, dezvoltarea infrastructurii de apă-canalizare, racordarea localităţilor la reţeaua de gaze naturale, managementul deşeurilor; eficienţa energetică a şcolilor, spitalelor şi instituţiilor publice, modernizarea căminelor de bătrâni şi a căminelor studenţeşti.", a subliniat Marcel Boloş.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri