Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson schimbă abordarea în criza coronavirus. „Sunt necesare măsuri drastice"

Boris Johnson schimbă abordarea în criza coronavirus. „Sunt necesare măsuri drastice"

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunţat, luni seară, o serie de măsuri pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Premierul Boris Johnson a recomandat, luni seară, evitarea contactelor între persoane şi deplasările, în cadrul măsurilor de limitare a transmiterii coronavirusului.

"Toată lumea este îndemnată să evite contactele nonesenţiale cu alte persoane şi deplasările care nu sunt necesare", a declarat Boris Johnson, citat de BBC.

Liderul de la Londra a cerut "pe cât este posibil" ca oamenii să lucreze de acasă şi să evite cluburile, restaurantele, teatrele şi alte locuri publice.

”Este important ca londonezii să acorde acum o atenția specială contactului care nu este esențial și să ia în serios sfatul să lucreze de acasă și să evite spațiile aglomerate precum puburi și restaurante” a spus premierul. 

Cetăţenii britanici sunt îndemnaţi să rămână în case 14 zile dacă ei ori cineva din locuinţă au febră ori tuse persistentă.

"Ştiu că cer mult, Marea Britanie nu a mai impus astfel de măsuri pe timp de pace. Dar sunt necesare măsuri drastice", a spus Boris Johnson.

Sursa: Mediafax

Subiecte în articol: Boris Johnson
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri