Jurnalul.ro Ştiri Social Bucureşti şi Paris, egale la „nivelul de satisfacţie”

Bucureşti şi Paris, egale la „nivelul de satisfacţie”

Eurostat, instituţia care se ocupă de statistica Uniunii Europene, a publicat săptămâna aceasta ultimele informaţii privind mediul urban european – inclusiv nivelul de satisfacţie al locuitorilor din capitalele de pe continent.
Astfel, în zece state membre UE printre care şi România, nivelul de satisfacţie faţă de viaţa în capitală s-a situat anul trecut sub 90%: Atena (71%), Roma (80%), Bucureşti şi Paris (fiecare cu 83%), Sofia (86%), Bruxelles şi Madrid (87%), Nicosia (88%), Lisabonan şi Riga (89%). În acelaşi timp, cel mai ridicat nivel de satisfacţie faţă de viaţa în capitală s-a înregistrat în rândul locuitorilor din Vilnius (98%), Stockholm şi Copenhaga (fiecare cu 97%), Viena şi Luxemburg (fiecare cu 96%), Amsterdam şi Zagreb (fiecare cu 94%), Dublin şi Varşovia (fiecare cu 93%), Tallinn şi Ljubljana (fiecare cu 92%), La Valletta, Helsinki, Berlin şi Praga (fiecare cu 91%), Londra, Bratislava şi Budapesta (fiecare cu 90%).  
Comparativ cu 2012, nivelul de satisfacţie faţă de viaţa în capitală a crescut în majoritatea capitalelor UE. Cel mai semnificativ avans s-a înregistrat în rândul locuitorilor din Atena (de la 56% în 2012 la 71% în 2015), Budapesta (6%), Riga şi Vilnius (ambele cu 5%), Bruxelles şi Bratislava (ambele cu 4%).  
 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri