Jurnalul.ro Sport Sporturi București: Un șahist român a făcut remiză cu numărul doi în lume la Grand Chess Tour

București: Un șahist român a făcut remiză cu numărul doi în lume la Grand Chess Tour

Un șahist român a făcut remiză cu numărul doi în lume în cadrul unei etape a turneului de șah de la București Grand Chess Tour.

Organizatorii competiției anunță că marii maeștri internaționali ai șahului, prezenți la București pentru evenimentul Superbet Chess Classic România 2022, au încheiat luni cea de-a cincea rundă de confruntări din prima etapă a turneului Grand Chess Tour 2022.

Rundă s-a încheiat cu victoria lui Fabiano Caruana în față lui Shakhriyar Mamedyarov, câștigătorul de anul trecut al trofeului de la București. O performanță a realizat și șahistul român, Bogdan Deac. El a făcut remiză cu francezul de origine iraniană Alireza Firouzja, numărul doi în lume.

Marți este zi liberă în cadrul competiției, iar organizatorii au pregătit un eveniment caritabil. Participanții vor avea ocazia să joace șah cu zece mari maeștri internaționali.

Competiția de șah de la București se va încheia pe 14 mai. Este un turneu de șah clasic, în care participanții joacă în sistemul fiecare cu fiecare, iar câștigătorul va fi decis în urmă punctajului acumulat. Premiile etapei de la București ajung la 350.000 de dolari.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: şah
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri