Jurnalul.ro Ştiri Observator Burduja: Peste 25.000 de case din Galați au rămas fără curent electric în urma inundațiilor

Burduja: Peste 25.000 de case din Galați au rămas fără curent electric în urma inundațiilor

de Redacția Jurnalul    |   

 În urma inundațiilor, peste 25.000 de gospodării din județul Galați se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică, spune, sâmbătă, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Burduja a spus că echipele de intervenție lucrează 24 de ore din 24, în condiții dificile, pentru a remedia avariile și a reda electricitatea în localitățile afectate și că este în contact permanent cu reprezentanții Electrica Distribuție.

„Vă informez că, în urma inundațiilor, un număr de 25.199 de gospodării din județul Galați se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică. Localitățile afectate sunt: Târgu Bujor (parțial), Băneasa, Moscu, Lunca, Jorăști, Smulți, Cuza Vodă , Izvoarele, Slobozia Conachi, Berești, Pleșa, Cavadinești (parțial), Grăpeni, Vădeni, Cuca, Suhurlui, Rediu, Plevna, Pechea, Sat Lupele, Costachi Negri, Valea Mărului, Mîndrești, Cudalbi, Grivița, Corod, Brătulești, Blînzi , Piscu, Vameș, Slivna, Gănesti, Suceveni, Comănești, Puricani, Aldești, Săseni, Prodănești, Onciu, Cristești, Șipote”, scrie, sâmbătă seara, pe Facebook, Sebastian Burduja.

Acesta subliniază că aceste întreruperi au fost, în unele cazuri, efectuate la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru a proteja viețile oamenilor.

„Știu că această situație este extrem de dificilă și vă asigur că toate eforturile noastre sunt concentrate pentru a restabili cât mai rapid accesul la energie în gospodăriile afectate”, mai spune ministrul.

Sebastian Burduja și-a exprimat compasiunea pentru toți cei afectați de inundațiile devastatoare și a transmit condoleanțe familiilor care au pierdut pe cineva drag.

Patru persoane au murit în urma inundațiilor din Galați.

(sursa: Mediafax)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri