Jurnalul.ro Ştiri Observator Câciu: România rămâne o destinație importantă pentru investitorii străini

Câciu: România rămâne o destinație importantă pentru investitorii străini

Investițiile străine directe au crescut cu 43,7% în primele șapte luni ale acestui an, ajungând la 5,5 miliarde euro față de 3,83 miliarde euro în perioada similară a anului trecut, afirmă ministrul de Finanțe, Adrian Câciu: „România rămâne o destinație importantă pentru investitorii străini”.

„România rămâne o destinație importantă pentru investitorii străini! Avem de-a face cu un context global marcat puternic de incertitudini și volatilități, de consecințele escaladării prețurilor la energie, de presiuni inflaționiste și costuri crescute ale finanțării. Dar, chiar și într-un astfel de context, datele ne arată că deciziile noastre ne mențin într-o direcție bună și primim semnale pozitive din economie”, transmite Adrian Câciu.

Ministrul de Finanțe arată că investițiile străine directe au crescut cu 43,7% în primele șapte luni ale acestui an, ajungând la 5,5 miliarde euro față de 3,83 miliarde euro cât însumau în perioada similară a anului trecut.

„Elementele de stabilitate (politică, economică și de securitate) precum și angajamentele guvernamentale referitoare la reformele asumate prin PNRR și de reducere a deficitelor, alături de măsurile concrete de susținere a economiei primesc un răspuns pozitiv din partea investitorilor, răspuns reflectat și în rezultatele privind creșterea economică de 5,8% înregistrată în primul semestru al acestui an. Măsurile de sprijin al investițiilor private recent adoptate, în valoare de 4 miliarde euro, împreună cu celelalte scheme de susținere din pachetul

 

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Adrian Câciu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri