Caisele sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, antioxindanți, ceea ce le face perfecte pentru o dietă de prevenire a multor afecțiuni, inclusiv a temutului cancer, scrie clicksanatate.ro.
1. Întăresc sistemul imunitar
Specialiștii susțin cu tărie că un consum regulat de caise este extrem de benefic pentru sănătatea ochilor. În plus, caisele sunt o sursă excelentă de antioxidanți, recunoscuți pentru faptul că elimină toxinele din organism.
2. Mențin inima sănătoasă
Conținutul ridicat de fibre din aceste fructe ajută la reducerea colesterolului „rău” din organism. Consecințele acestui proces sunt scăderea riscului apariției de boli cardiovasculare. 4-5 caise pe zi îți asigură sănătatea inimii.
3. Previn anemia
Caisele sunt o sursă excelentă de fier numit non-hem. Partea bună a acestui tip de fier este că nu este ușor de absorbit de către organism. În consecință, el rămâne pentru o perioadă mai lungă de timp în organism și astfel se previne anemia.
4. Scad riscul apariției de cancer
Datorită faptului că aceste fructe sunt bogate în antioxidanți, ele scad drastic riscul apariției mai multor tipuri de cancer: de plămâni, esofag sau laringe.