Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Călătoria cu un copil - cum să te pregătești?

Călătoria cu un copil - cum să te pregătești?

Un copil schimbă foarte mult viața, inclusiv când vine vorba despre călătorii sau vacanțe. Acest lucru nu înseamnă însă că părinții trebuie să renunțe complet la vizitarea țărilor străine, ci dimpotrivă! Merită să le arăți copiilor tăi locuri noi încă de mici și să le stârnești curiozitatea privind lumea înconjurătoare.

Călătoria cu avionul cu un copil

Când alegi oferte vacanta care presupun transportul cu avionul și călătorești cu un copil, trebuie în primul rând să ai răbdare. Merită să ajungi la aeroport mai devreme decât o făceai de obicei, pentru a găsi timp suplimentar pentru toaletă, un schimb de scutece sau o masă.

Dacă plănuiești să mergi undeva cu avionul cu un bebeluș, trebuie să îți amintești că nu poți pleca cu copii mai mici de două luni. De ce este atât de important? Din multe surse, se poate menționa că limita inferioară este de doar o săptămână, dar atunci sistemele respirator și circulator nu sunt încă pe deplin dezvoltate, ceea ce poate cauza probleme mai ales la decolare sau aterizare.

De asemenea, va fi o idee bună să zbori noaptea, indiferent dacă te așteaptă un traseu lung sau ai ales o vacanta Turcia, de exemplu, când zborul durează aproximativ 2 ore, căci există o probabilitate mai mare ca un copil să doarmă tot drumul.

Pregătește-te pentru călătoria ta

Desigur, atunci când mergi într-o vacanță cu copiii, trebuie să iei o serie de lucruri necesare. În cazul celor mai mici, vei avea nevoie, desigur, de lapte, scutece sau haine de schimb, biberoane suplimentare sau tetine sterilizate. Bagajul ar trebui să includă și un card de sănătate și produse cosmetice folosite de copil: pentru că cele de hotel nu vor avea întotdeauna un efect pozitiv asupra pielii celor mici. Să nu uiți nici de medicamente, de exemplu, cele care pot ajuta, în caz de dureri abdominale, febră, rău de mișcare sau alte afecțiuni care te împiedică efectiv să te bucuri de vacanță.

O provocare atunci când vine vorba de a călători cu un copil este alegerea unui hotel, deși tot mai multe locații au pregătită o ofertă specială pentru cei mai mici: săli de joacă, tobogane la piscină sau animatori. Într-un astfel de loc copiii nu vor avea timp să se plictisească, iar părinții vor avea un moment de libertate.

Unde este recomandat să mergi în vacanță cu un copil?

Există multe destinații fantastice pe care le poți alege atunci când mergi în vacanță cu copiii tăi. Totuși, dacă la început plănuiești să mergi mai aproape, frumoasa Franța poate fi o soluție bună. Cei mici vor fi cu siguranță încântați să vadă uimitorul Turn Eiffel, care apare în multe basme pentru copii și se vor distra de minune la Disneyland. O altă alegere de succes ar fi, de exemplu, una dintre insulele grecești sau una dintre stațiunile Turciei sau Bulgariei, cu parcuri acvatice uimitoare.

Călătoria cu bebelușul tău poate fi o mare aventură pentru care trebuie doar să te pregătești. Amintește-ți că acesta este cel mai bun mod de a dezvolta curiozitatea copiilor și dorința de cunoaștere!

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri