Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile pepenelui galben pentru sănătate. Câte calorii conține

Beneficiile pepenelui galben pentru sănătate. Câte calorii conține

de Redacția Jurnalul    |   

Pepenele galben este unul dintre deliciile verii și conține mulți nutrienți esențiali cu beneficii uimitoare asupra sănătății.

Mai mult, penele galben are puține calorii, astfel că devine o alegere potrivită pentru o gustare sănătoasă. Valoarea calorică vairază în funcție de soi și cât de copt este. În medie are 34-36 de calorii.100 de frame.

Prin urmare, 100 g de pepene galben conține 0.8 grame proteine, 0,2 g grăsimi, 8,2 g carbohidrați, fibre 7,9 g. Conține fructoză și are un indice glicemic moderat. 

Poate fi consumat ca atare, sau adăugat în salate de fructe, smoothie-uri, aperitive. 

Beneficii pentru sănătate

Pepenele gablen conține circa 90% apă, ajutând astfel la hidratarea organismului. 

Conține beta-caroten, care este convertit în vitamina A în corp. Este esențială pentru sănătatea ochilor, a pielii și imunitate. imunitar.

Conține și vitamina C, un antioxidant care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor oxidative, susține sistemul imunitar și ajută la sinteza colagenului.

Mai conține antioxidanți, precum luteina și zeaxantina, care ajută la protejarea organismului împotriva stresului oxidativ și reduce riscul de boli cronice.

De asemenea, coține și o cantitate mică de vitamina B6, care contribuie la metabolismul proteinelor și la sănătatea creierului.

Datorită conținutului de potasiu, pepenele galben ajută la menținerea echilibrului electrolitic, atensiunii arteriale și la funcționarea normală a mușchilor și nervilor.

În plus, pepenele gablen conține și fibre, care ajută la prevenirea constipației și promovează un tranzit intestinal sănătos, potrivit hellotaste.ro.

 

Subiecte în articol: calorii pepen galben
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri