Jurnalul.ro Timp liber Care este strategia corectă la sloturile online?

Care este strategia corectă la sloturile online?

Printre fanii jocurilor de noroc există nenumărate dezbateri cu privire la strategia de a paria la sloturile online.

Astfel de discuții sunt firești ținând cont de faptul că păcănelele sunt cele mai populare atât în cazinourile online cât și în cazinourile fizice, dar din păcate, pe cât sunt de îndrăgite pe atât au cele mai proaste cote.

Așa stând lucrurile, jucătorii se întreabă mereu care este cea mai bună strategie pentru a câștiga la sloturi, care este modul corect de a juca și, mai ales, dacă e bine sau nu să joci pe pariul maxim?

Acest articol îți oferă un răspuns pentru fiecare din întrebările de mai sus.

Explicația de bază la sloturi

Dar, înainte să afli cum recomandă jucătorii experimentați să joci și să pariezi la sloturi online, este indicat să deții câteva informații de bază despre sloturi.

Atât păcănelele din cazinourile fizice cât și cele din mediul online funcționează pe același principiu: introduci banii în slot machine (dacă joci într-un cazinou real), apeși butonul de pariu și apoi apeși butonul “spin”. Dacă joci într-un cazinou online, ai avantajul că primești rotiri gratuite în nenumărate situații, plus alte tipuri de bonusuri.

 

După ce ai apăsat butonul “spin”, aștepți să se afișeze pe ecran simbolurile câștigătoare, care diferă în funcție de linia de plată (payline) aleasă. Cea mai comună linie de plată este o linie pe mijlocul ecranului, cu simboluri de același fel. Este primul tip de payline care a fost introdus la aparatele de joc mecanice din cazinourile fizice.

În prezent, atât la slot machines reale cât și la cele virtuale există linii de plată variate, printre cele mai des întâlnite fiind sloturile cu 5, 20, 25, 30, 40, peste 81 și peste 243 paylines.

Înainte să te lansezi în joc, lămurește-te ce înseamnă tabelul de plată (“paytable”). Pe scurt, acest tabel îți afișează toate simbolurile din joc și plata corespunzătoare pentru fiecare. Lista de plată din paytable este publicată ca multiplicator al pariului pe care l-ai plasat.

După cum te-ai prins deja, nu există nicio strategie pe care să o pui în aplicare atunci când joci păcănele online. Toate aceste jocuri funcționează pe același sistem de bază. Diferă doar tema jocului.

Din moment ce nu prea ai cum să pui la cale planuri și strategii pentru a câștiga la sloturi, rămân în picioare următoarele două întrebări: când să joci cu un pariu minim și când să intri în joc cu un pariu maxim?

Jucatul pe pariul maxim

Specialiștii în gambling spun că s-ar putea să te inducă în eroare existența butonului “max bet” (“pariu maxim”). În momentul în care vezi acel buton, în mod inconștient îți spui că trebuie să fie important pariul maxim dacă butonul acela te îndeamnă să plasezi un max bet.

Butonul max bet (pariu maxim) a rămas din “inerție”, după modelul aparatelor de slot vechi. Acum când există o mulțime de moduri de a juca, acel buton este, într-o măsură oarecare, inutil. 

Un alt motiv pentru care există butonul max bet este că furnizorii software de jocuri de noroc s-au gândit că unor jucători pur și simplu le place să facă pariuri maxime.

Așadar, când vrei să faci un pariu maxim, nu trebuie să te gândești nicio clipă la existența acelui buton “pariu maxim”, ci mai degrabă să iei în calcul alte aspecte.

Pariezi maxim când cunoști regulile

Este convenabil să joci pe un pariu maxim atunci când cunoști foarte bine regulile de joc. Deși sloturile online sunt simple, trebuie să înțelegi mai ales termenii explicați mai sus: tabel de plată și linii de plată. Când ești stăpân pe tine și știi exact regulile jocului pe care l-ai ales, poți să faci un pariu maxim.

Dacă te afli în situația opusă, adică ești un începător și abia acum deslușești cu ce se “mănâncă” păcănelele, cel mai util este să joci pe pariul minim. Astfel, vei putea juca mai mult ca durată de timp și riscul să pierzi mulți bani dintr-un foc este mai limitat.

Pariul maxim și jackpotul progresiv

Tot un pariu maxim poți face atunci când prinzi un joc cu jackpot progresiv. De fapt, această variantă este singura recomandată 100% pentru a paria maxim. Aceasta poate fi o șansă unică în viață de a câștiga o sumă uriașă la păcănele.

Dacă te sperie gândul că ai putea pierde o sumă mare de bani, atunci nu juca pe pariu maxim și rezumă-te la pariuri mai mici până când vei simți că este momentul să mergi pe sume mari.

Dar, ce este jackpotul progresiv?

Este un jackpot special care crește cu cât pariază mai mulți jucători. Acest tip de jackpot se mărește progresiv deoarece la fiecare pariu plasat, un procent din acel pariu merge la fondul jackpotului progresiv. Când atinge o valoare maximă, va fi câștigat de unul dintre jucătorii norocoși.

Alte sfaturi utile

Înainte de a te decide dacă vrei să faci un pariu minim sau unul maxim, asigură-te că înțelegi jocul. Dacă observi că nu înțelegi cât pariezi atunci când apeși butonul, înseamnă că ceva nu funcționează corect la acel slot. În cazuri foarte rare, se întâmplă să apară erori, care au fost scăpate înainte ca aparatul sau aplicația să fie dată în folosință.

 

Dacă un joc de păcănele are mai multe linii de plată (paylines) nu trebuie să presupui că vei pierde bani dacă vei paria pe mai puține linii de plată pentru că fiecare pariu pe care îl plasezi pe fiecare linie de plată este un pariu separat.

Concluzie

Este distractiv să joci la sloturi online și să faci pariuri maxime, dar înainte să faci toate acestea, gândește-te bine dacă bugetul îți permite să pariezi mult. Dacă ai la dispoziție bani mai puțini, atunci este mai bine să faci pariuri minime pentru a-ți prelungi perioada de joc și a reduce cheltuielile.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri