Ungurii nu se sfiesc să dea publicității producătorii, produsele și magazinele care comercializează alimente cu dublu standard.
Publicația 24.hu a publicat în luna februarie 2017 rezultatele analizelor efectuate de guvernul de la Budapesta.
Produsele testate au fost achiziționate din magazine Spar, Metro, Lidl, Hofer/Aldi, din Ungaria și Austria.
De pildă, celebra Nutella, produsul din Ungaria este mai tare, produsul mai puțin finisat ca cel din Austria. Diferențe au fost constatate și la Ritter Sport neagră cu marțipan, versiunea din țara vecină se topește mai greu în gură decât cea din Austria.
Conservele Rio Mare, au aceași cantitate însă în cele din Ungaria au cu 2% mai puțin pește.
La categoria mirodenii, dafinul din Ungaria era mai puțin parfumat decât cel din Austria (probabil pentru că era mai vechi),
Coca Cola din Ungaria este mai puțin parfumată și este îndulcită cu mai ieftinul sirop obținut din porumb.
Monster Energy Drink (Green), în varianta pentru Ungaria s-a găsit o mai mare cantitate de sucroză.
Nesquick-ul din Ungaria este mai puțin parfumat, gustul de cacao este mai slab și domină gustul dulce în comparație cu cel din Austria care este mai armonios, aroma de cacao mai intensă și plină de ciocolată și cacao.
Au fost testate două amestecuri de pudră Knorr iar una dintre ele nu i s-a putut dovedi identitate în ciuda aparenței,
Supa de vită cu găluște de carne, în Ungaria cântărește 48 g pe când în Austria același pachet are greutatea de 60 de grame.
Knorr Fix Carbonara diferă semnificativ în cele două țări. În varianta ungară nu conține deloc cașcaval pe când în cea austriacă se regăsesc 3 feluri de cașcaval.
Paula Pudig, Landliebe și iaurtul Actimel sunt fabricate din produse lactate superioare în Austria față de cele din Ungaria. Paula Puding, în Ungaria, are un gust dominant de dulce, același lucru regăsindu-se și la iaurturi iar calciul afișat pe ambalaj neregăsindu-se în conținut.