Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cartofi copți cu verdeață și usturoi

Cartofi copți cu verdeață și usturoi

de Andreea Tiron    |   

Rețeta asta de cartofi copți cu verdeață și usturoi este atât de simplă, încât ne întrebăm de ce nu am pregătit-o până acum???!!!

Că doar ne plac cartofii!
Lăsând gluma la o parte, să știți că rețeta e grozavă, iar cartofii și sosul se combină de milioane! Vedeți cât de ușor am pregătit-o și încercați rețeta negreșit!

Cumvaplace.ro

INGREDIENTE

  • cartofi albi

  • 2 legături de mărar

  • 2 legături de pătrunjel

  • 2 caței de usturoi

  • 1 lamâie

  • Ulei de măsline

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Încingeți cuptorul la 220 de grade și, dacă aveți cuptor electric, porniți și programul de ventilatie.
  • Fierbeți cartofii, în coajă, în apă cu sare. Dupa 20 de minute, îi incercați cu o scobitoare și dacă s-au fiert, îi scurgeți de apă.
  • Puneți cartofii, șterși cu un șervet de hârtie, să fie uscați, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi presați ușor cu pasatorul pentru piure.
  • Presarați sare și piper pe cartofi, turnați puțin ulei de măsline.
  • Dați la cuptor 25 de minute, cât să se rumenească deasupra.
  • Între timp, faceți un sos din pătrunjel, mărar, usturoi, zeamă de lămâie, după gust, sare și ulei de măsline, cât să lege ingredientele.
  • Scoateți cartofii din cuptor și puneți pe fiecare câte 1-2 lingurițe de sos.

REȚETĂ VIDEO

Subiecte în articol: cartofi copți usturoi verdeata
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri