Jurnalul.ro Cultură Muzica Ce face Tudor Gheorghe ca să atragă tinerii la spectacolele sale

Ce face Tudor Gheorghe ca să atragă tinerii la spectacolele sale

Rapsodul Tudor Gheorghe şi-a propus să schimbe formatul spectacolelor sale din punct de vedere muzical pentru atragerea tinerilor, aşa cum va proceda în spectacolul "Îndrăgostiţi fără noroc" pe care îl va prezenta pe 8 şi 9 martie la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova.

Claudia Gorun, secretar artistic al Teatrului Naţional din Craiova, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că maestrul a ales să schimbe partea muzicală după ce a ascultat hiturile de la radio, melodii care strâng 14-18 milioane de vizualizări pe youtube, şi a ajuns la concluzia că vrea "să-i prindă cumva în plasă pe tineri, pe cei din noua generaţie, să le vorbească altfel".

"Şi atunci, alături de Marius Hristescu, orchestratorul şi dirijorul spectacolelor maestrului Tudor Gheorghe, a venit cu ideea de a combina (n.red.: în noul său spectacol) sunetul cald al oboiului, flautului şi clarinetului cu chitara electrică, chitara bass şi pianul. Ce se va întâmpla, vom vedea pe scena Naţionalului craiovean pe 8 şi 9 martie, de la ora 19.00", a spus Claudia Gorun.

Despre spectacolul "Îndrăgostiţi fără noroc", Claudia Gorun a afirmat că este unul electrizant, "inspirat de iubire".

"Anul trecut a avut un spectacol care s-a numit "Declaraţie de dragoste". Vrea să rămână în zona dragostei şi e un spectacol despre care putem vorbi din două puncte de vedere. Spectacolele maestrului Tudor Gheorghe cu care suntem obişnuiţi sunt spectacole în care muzica se armonizează cu versurile. Ştim că dumnealui îşi construieşte spectacole în jurul poeziei, acelaşi lucru îl va face şi de această dată", a spus Gorun.

Potrivit acesteia, spectacolul este creat în jurul ideii de dragoste, după versuri ale lui Romulus Vulpescu - cu care se va deschide spectacolul, Grigore Vieru, Mircea Micu, Alexandru Macedonski, Tudor Arghezi şi se încheie cu versuri de Adrian Păunescu.

Tudor Gheorghe afirmă, potrivit site-ului Naţionalului craiovean, că pentru acest spectacol "a ales din poezia română toată tristeţea îndrăgostiţilor".

'Mi-am permis să trec cu lejeritate de la cântecele pentru copii la folclorul de bună calitate, de la muzica uşoară din perioada interbelică la poezia plină de umor şi de sarcasm a domnului Caragiale, de la umorul special al lui Marin Sorescu la poezia sensibilă a lui Grigore Vieru până la poezia lui Adrian Păunescu. Acum revin cu un spectacol de o candoare şi de o frumuseţe poetică unică! Am ales din poezia română toată tristeţea îndrăgostiţilor. Am selectat de la Romulus Vulpescu sau Mihai Beniuc până la Alexandru Macedonski, Mircea Micu sau Adrian Păunescu. Atunci când am întâlnit o poezie mai frumoasă decât cea pe care am scris-o eu, am preferat să o cânt pe cea frumoasă, n-am avut orgolii de poet!', spune Tudor Gheorghe. AGERPRES

Subiecte în articol: Tudor Gheorghe
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri