Jurnalul.ro Ştiri Externe Ce salariu avea pilotul rus care a murit în misiune în Siria

Ce salariu avea pilotul rus care a murit în misiune în Siria

O publicație rusă a reușit să obțină informații confidențiale despre pilotul mort în Siria, pe 3 februarie.

Publicația Fontanka a dezvăluit că unul din jurnaliștii săi a reușit cu numai câteva iinformații sumare să acceseze datele personale ale mai multor militari, date care se află pe site-ul Ministerul Apărării din Rusia.

Ziarul din Sankt Petersburg a publicat duminică un articol în care era descrisă modalitatea de accesare a datelor de pe site-ul ministerului sus-menționat.

Dezvăluirea a decanșat furia ministrului Apărării, Serghei Șoigu.

Modul de accesare a datelor militarilor armatei ruse era unul deosebit de facil, era sufucient numărul matricol și data de naștere pentru a obține datele personale.

Jurnaliștii au reușit astfel să obțină salariul pilotului decedat pe 3 februaie, acesta era plătit cu doar 1400 de euro (100,000 de ruble), mai puțin cu 600 de euro față de paramilitarii care sunt în misiune în Siria.

Pilotul Roman Filipov, avea 27 de ani, și a decedat pe 3 februarie. Pilotul se afla la manșa unui avion Su-25 într-o misiune de patrulare în provincia Islib din Siria când a fost atacat de la sol cu o rachetă lansată de rebelii jihadiști Hayat Tahrir al-Sham.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri