Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ceaiul de scorțișoară, eficient împotriva diabetului. Cum se administrează

Ceaiul de scorțișoară, eficient împotriva diabetului. Cum se administrează

de Anastasia Paul    |   

O plantă folosită în diferite preparate alimentare este eficientă și în ținerea sub control a diabetului.

Scorțișoara reduce inflamația din organism, care poate deteriora celulele, contribuind la apariția bolilor cronice.

Totodată, acționează și împotriva virozelor, a infecțiilor bacteriene și ajută la gestionarea nivelul de zahăr din sânge prin scăderea rezistenței organismului la insulină. Scorțișoara conține cinnamaldehidă care stimulează secreția de insulină și creșterea sensibilității corpului la această substanță. Ajută la reglarea proteinei-tirozin fosfatazei 1B (PTP1B) și a receptorului kinazei de insulină, scrie thehealthsite.com.

Este astfel indicat să bei o cană cu ceai de scoțișoară după cină pentru a menține sub control nivelul zahărului din sânge. Ceaiul se prepadă din pudră ori coajă de scorțișoară.

Diabetul este o afecțiune care necesită atenție permanentă. Pentru a împiedica ajungerea în situații grave, este nevoie de schimbarea stilului de viață, de la alimentație și până la gestionarea stresului.  Sunt astfel necesare și exerciții fizice regulate, consum mai mare de fibre, folosirea probioticelor.

 

Subiecte în articol: scorţişoară diabet
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri