Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ceasuri importante, o impresionantă colecție haute-couture a directorului de creație Marc Jacobs și un adevărat parc de mașini clasice, în noua Licitație de Eleganță de la Artmark

Ceasuri importante, o impresionantă colecție haute-couture a directorului de creație Marc Jacobs și un adevărat parc de mașini clasice, în noua Licitație de Eleganță de la Artmark

de Magdalena Popa Buluc    |   

Casa de licitații A10 by Artmark are plăcerea de a anunța un eveniment exclusivist, dedicat tuturor pasionaților de modă, dar și colecționarilor de obiecte de lux. Este vorba de Licitația de Eleganță care include o fascinantă colecție de haine și accesorii de la celebra casă de modă americană Marc Jacobs.

Rochiile, sacourile, pantalonii, jachetele, gențile, dar și accesoriile ce poartă eticheta celebrului designer provin direct de la directorul de creație care a lucrat la sucursala din Paris a brandului fondat acum exact 40 de ani în America, sunt toate nepurtate și au prețuri de pornire foarte avantajoase, chiar și de zece ori mai mici raportat la cotația din cataloagele oficiale. Licitația de Eleganță cuprinde, ca de obicei, și mașini clasice, precum și o selecție impresionantă de ceasuri și bijuterii și va avea loc joi, 24 octombrie, atât la Palatul Cesianu-Racoviță (din str. C.A. Rosetti nr. 5), cât și online, de la ora 19.00, pe platforma Artmark Live.

Iată câteva dintre piesele colecției de modă Marc Jacobs: **un sacou din mătase, din colecția Primăvară 2013 – o piesă elegantă, cu o croială impecabilă și o textură fluidă, perfect pentru ocazii speciale, **o rochie din mătase cu aplicații de perle, din colecția Primăvară 2010 – o rochie spectaculoasă, care îmbină delicatețea mătăsii cu strălucirea perlelor, evidențiind astfel măiestria artizanală a brandului, **o jachetă din piele și nurcă, din colecția Toamnă 2004 – piesă emblematică care combină materiale deosebite, exemplificând astfel stilul extravagant al brandului, **o rochie din brocard și mătase, din colecția Toamnă 2015 sau o rochie din mătase brodată cu fir metalic, din colecția Primăvară 2017 – ambele extrem de sofisticate, cu design contemporan, un adevărat must-have. Aceste piese rare sunt nu doar articole vestimentare, ci și declarații de stil, care reflectă viziunea inovatoare a lui Marc Jacobs și importanța sa în evoluția modei contemporane.

În ceea ce privește oferta auto dedicată Licitației de Eleganță, veți găsi în parcarea Artmark un automobil Rolls Royce Silver Spirit MK III (din 1996), ce are un preț de pornire foarte avantajos, de 12.000 de euro, față de prețul de listă, de 38.000 de euro. Este o limuzină luxoasă, cu motor V8 (pe benzină), capacitate cilindrică de 6750 cmc, 245 CP și transmisie automată. Interiorul automobilului este foarte bine conservat, îmbrăcat integral în piele și decorat cu lemn masiv, atât șoferul cât și pasagerii având la dispoziție o multitudine de reglaje electrice și diverse accesorii. Tot acest confort este completat de suspensia hidropneumatică cu funcție de autonivelare care se reglează automat.

Casa de licitații A10 by Artmark vă prezintă și un automobil Ford Mustang Fastback (din 1968), coupe, cu motor V8 (pe benzină), capacitate cilindrică 4736 cmc, 202 CP și transmisie manuală. Este o variantă foarte rară, restaurată integral, însoțită de atestat de vehicul istoric și cu un kilometraj de numai 100.000 km. Acesta este modelul care a fost folosit la Hollywood în celebra secvență cu actorul Steve McQueen care interpretează personajul principal din filmul „Bullitt” și gonește nebunește pe străzile din San Francisco la volanul unui Mustang asemănător – fotografii de la filmările producției, pe acest link. În licitația Artmark, și această mașină are un preț de pornire avantajos, de numai 30.000 de euro, față de listarea oficială la 120.000 de euro.

Menționăm încă un automobil deosebit: Ducati Meccanica Bologna Triumph Vitesse (din 1965), tip coupe, cu motor L6 (benzină), capacitate cilindrică de 1596 cmc, 70 CP și transmisie manuală. Este un model unic, deoarece este singurul rezultat al unui contract semnat, la începutul anilor ’60, între Ducati și Triumph, contract care nu a mai fost pus în aplicare. Mașina este specială și datorită colecției din care provine, anume din cea a doamnei Beatrice Saottini, directoarea celebrei curse automobilistice Mille Miglia. Automobilul se află într-o excelentă stare de conservare, a fost restaurat integral în Italia, arată și funcționează ireproșabil. Interiorul este în stare excelentă, cu tapițerie din piele și decorațiuni din lemn. Deține atestat de autovehicul istoric, vine însoțit de actele originale și de certificat eliberat de către British Motor Industry Heritage Trust. Prețul său de pornire în evenimentul Artmark este de 10.000 de euro, față de listarea oficială de 25.000 de euro.

Din capitolul ceasuri și alte accesorii de lux, ce numără aprox. 200 de loturi, vă prezentăm doar câteva piese: un ceas Rolex de buzunar, din oțel, cu diamante (model bărbătesc, cca. 1970), o deosebită geantă Hermès, model Floride, vintage (cca. 1960), un lingou de aur de 24k, la un preț de pornire excepțional (2.500 de euro), la mai puțin de jumătate față de valoarea sa de piață, dar și o cruce Fabergé decorată cu safir, diamante și email.

Vă invităm să le descoperiți și pe celelalte, pe site-ul Artmark, unde veți găsi de asemenea informații și despre cel mai important eveniment al sezonului de licitații de artă, intitulat „Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești”. Toate cele prezentate aici, și nu numai, sunt expuse la Palatul Cesianu-Racoviță, unde pot fi vizitate zilnic, de luni până duminică, în intervalul orar 10.00-20.00. Cu intrare liberă!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri