Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 26 de morţi în inundaţii şi loviţi de fulger în Afganistan

Cel puţin 26 de morţi în inundaţii şi loviţi de fulger în Afganistan

Cel puţin 26 de persoane au murit în inundaţii şi loviţi de fulger în şase provincii afgane în ultimele două zile, a anunţat luni Autoritatea naţională de management al dezastrelor, citată de DPA. 

Cel puţin 90 de case au fost distruse sau parţial avariate de inundaţii în provinciile Badakhshan, Takhar, Kapisa, Panjshir, Samangan şi Sar-e Pul în zona nordică a ţării, a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei Omar Mohammadi. 

Cinci oameni au murit în inundaţii în trei districte din Badakhshan, în timp ce în Takhar doi oameni au murit fulgeraţi şi patru în inundaţii. În această din urmă provincie 50 de locuinţe au fost distruse parţial sau total. 

În provincia Sar-e Pul au murit opt oameni în două districte, un număr de 20 de case fiind distruse de viituri. În capitala provinciei, Samangan, au murit alte cinci persoane şi 20 de locuinţe au fost distruse, a mai spus Mohammadi. 

În provincia Kapisa doi copii - un băiat şi o fată - au murit după ce au fost loviţi de fulger. 

În provincia Panjshir, două şcoli au fost avariate parţial în două districte, dar nici elevi şi nici profesori nu au fost răniţi, a precizat purtătorul de cuvânt. 

Potrivit lui Mohammadi, autorităţile colaborează cu agenţii naţionale şi internaţionale, printre care şi ONU, pentru a acorda ajutor familiilor afectate şi avertizează privind noi posibile inundaţii şi dezastre naturale în zilele următoare. 

Zeci de persoane sunt afectate şi sute de locuinţe sunt distruse în fiecare an în Afganistan în inundaţii şi dezastre naturale, potrivit DPA.AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri