Jurnalul.ro Timp liber Monden Celebră actriță de la Hollywood diagnosticată cu o boală gravă

Celebră actriță de la Hollywood diagnosticată cu o boală gravă

Cunoscuta actriță americană Christina Applegate a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, după cum a anunțat aceasta pe Twitter, transmite bbc.

Ea a devenit celebră în serialul "Familia Bundy", unde a jucat rolul adolescentei Kelly Bundy.

"A fost o călătorie ciudată însă m-au sprijinit mult persoanele din jurul meu, care au şi ei această afecţiune. A fost un drum greu. Dar, după cum ştim cu toţii, drumul continuă. Cu excepţia cazului în care cineva încearcă să-l blocheze", a scris ea și a cerut să-i fie respectat dreptul la intimitate.

Christina Applegate are 49 de ani și a primit un premiu Emmy pentru interpretarea surorii lui Rachel, Amy, în popularul serial "Friends". Rolul din ''Dead To Me'' i-a adus nominalzări la Globul de Aur, Emmy, premiile Sindicatului Actorilor Americani (Screen Actors Guild -SAG) şi premiile galei Critics Choice Awards.

A mai jucat în serialele ''Jesse'' (1998-2000) şi ''Samantha Who?'' (2007-2009). A făcut parte din formațiia Pussycat Dolls. 

S-a remarcat în peliculele ''Anchorman: The Legend of Ron Burgundy'' (2004) şi continuarea acestuia, ''Anchorman 2: The Legend Continues'', ''Bad Moms'' (2016), ''The Sweetest Thing'' (2002) sau ''Crash Pad'' (2017).

A jucat pe Broadway, în producţia ''Sweet Charity'' (2005).

Artista a suferit o dublă mastectomie în 2008, după ce a fost testată pozitiv cu gena cancerului de sân BRCA1.

Este căsătorită cu Martyn Enable, membru fondator al trupei de rock alternativ din anii '90 Porno for Pyros. 

Scleroza multiplă este o afecțiune autoimună care presupune deterorarea mielinei, strat protector care înconjoară fibrele nervoase din creier şi măduva spinării. Mielina deteriorată perturbă semnalele nervoase și duce la neurodegenerare permanentă.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri